Ingezonden persbericht


Persbericht

COMPUWARE NEEMT PROVIDERLINK OVER

Overname breidt aanbod in gezondheidszorg uit

Amsterdam, 8 maart 2006 - Compuware heeft ProviderLink overgenomen, een organisatie die is gericht op het verbeteren van communicatie binnen de gezondheidszorg via online systemen. Met deze overname wil Covisint, een bedrijfsonderdeel van Compuware, zijn positie binnen de gezondheidszorg versterken. Covisint houdt zich bezig met systemen voor het beveiligd uitwisselen van zakelijke informatie binnen en tussen organisaties.

ProviderLink levert technologie en een methodologie voor het creëren van medische gemeenschappen die hun dagelijkse communicatie willen automatiseren of al geautomatiseerd hebben. Alle dertig medewerkers van ProviderLink komen in dienst bij Compuware.

"De overname van ProviderLink is van strategisch belang voor Compuware Covisint", zegt Maurice Groeneveld, vice-president Noord- en Centraal-Europa. "Door de overname hebben we een krachtige webgebaseerde applicatie in huis voor de zorgsector. Schattingen geven aan dat maar liefst zeventig procent van de artsen nog steeds afhankelijk is van papieren communicatie, wat vaak inefficiënt is. De systemen van ProviderLink ondersteunen medische organisaties daarom met het digitaliseren en indexeren van de papieren informatie. Het indexeren zorgt ervoor dat de gevraagde medische informatie snel en eenvoudig kan worden gevonden. Zo hebben artsen zelf de informatietechnologie in handen in hun dagelijks werk. Het digitaal toegankelijk en bruikbaar maken van informatie is een belangrijke stap voor de gezondheidszorg, waardoor zorg beter en goedkoper moet kunnen."

Het volledige, Engelstalige persbericht vindt u via: http://www.compuware.com/pressroom/news/2006/5274_ENG_HTML.htm

Compuware Nederland
Compuware is een softwareleverancier die zich toelegt op het leveren van oplossingen voor het verbeteren van de besturing van IT-organisaties en onderdelen daarvan, zoals IT Governance, en het bouwen, testen en beheren van grootschalige, bedrijfskritische systemen. Compuware is opgericht in 1973 in Detroit en behoort wereldwijd tot de top 10 van onafhankelijke softwareleveranciers. De aandelen van Compuware staan genoteerd aan de NASDAQ. In Amsterdam werken ruim 300 medewerkers, verdeeld over het Nederlandse verkoopkantoor, het Europese hoofdkantoor en het Amsterdam Development Center. Hier worden Compuware's OptimalJ en Uniface ontwikkeld. Dagelijks werken de ontwikkelaars in Amsterdam aan het optimaliseren van de bedrijfskritische applicaties voor organisaties wereldwijd. Hiermee heeft Compuware één van de grootste Development Centra in Nederland. Kijk voor meer informatie op www.compuware.nl.

# # #

Perscontact:
Berith Behrens-Selling
PR Manager Compuware
020-311 88 16
mailto:berith.selling@nl.compuware.com

Leoni Janssen
Edelman
023 554 20 30
mailto:leoni.janssen@edelman.com