cursussen LesBisch ouderschap

Schorer

Na het succes van de vorige cursus organiseert Schorer in mei opnieuw twee verschillende ouderschapscursussen voor lesbische en biseksuele vrouwen. Er komt één cursus voor lesBische vrouwen die graag kinderen willen en één voor lesBische vrouwen met kinderen tot 10 jaar.

LesBische vrouwen met een kinderwens komen voor veel vragen te staan: word ik sociale moeder of biologische moeder? Kiezen we voor een anonieme of een bekende donor? Wat zijn de juridische mogelijkheden en beperkingen? In de cursus 'Kinderwens' wordt lesbische wensouders ondersteuning geboden bij het maken van keuzes door het verstrekken van informatie en het uitwisselen van ervaringen. Deze cursus is een samenwerking van Schorer en Buro Keijlard en wordt begeleid door twee deskundige trainers.

In de cursus 'LesBisch Ouderschap', voor lesbische ouders met kinderen tot 10 jaar, komen verschillende vragen aan bod: welke rol speelt de (donor-)vader in de opvoeding? Hoe ga je om met reacties uit de buitenwereld? Wat vertel je aan je kind over de (anonieme) vader?
Doel van de cursus is inzicht te krijgen in de eigen rol en die van de andere ouder(s). De cursus is zo opgebouwd dat er voldoende ruimte is voor eigen inbreng en ervaringen. Deze cursus is een samenwerking van Schorer en Rijks Bemiddeling en wordt begeleid door twee deskundige trainers.

Elke cursus bestaat uit 5 bijeenkomsten bij Schorer, Sarphatistraat 35, Amsterdam (schuin tegenover het Amstelhotel). De cursus Kinderwens is 's avonds. De cursus LesBisch Ouderschap is op zaterdagmiddag. Er is dan kinderopvang aanwezig. De kosten bedragen 50 euro per persoon voor de eerste cursus en 62,50 euro p.p. voor de tweede cursus, inclusief kinderopvang.
Informatie en aanmelding voor 28 april 2006 via Gay & Lesbian Switchboard: 020 - 623 65 65, helpdesk@switchboard.nl