Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Breda woensdag 8 maart

BREDA, 8 maart 2006

Bredanaar (56) dronken achter stuur

BREDA: Een 56-jarige Bredanaar is dinsdagmiddag tegen de lamp gelopen met een glaasje te veel op. Hij reed rond 14.00 uur met zijn auto over de Haagsemarkt toen agenten hem controleerden. De man bleek 545 ug/l te blazen, goed voor een rijverbod van 5 uur. Hij beschikte niet over een geldig rijbewijs. Na verhoor kon de man weer vertrekken.

Vader en zoon op winkeldievenpad

BREDA: De politie heeft dinsdagavond rond 19.45 uur twee winkeldieven aangehouden. Het gaat om een 47-jarige man uit Breda en zijn 21-jarige zoon. De mannen probeerden in een winkel aan de Kruisvoort een GPS-ontvanger te ontvreemden, maar werden betrapt door beveiligingspersoneel. De mannen weigerden vervolgens hun namen op te geven. Het tweetal mocht mee naar het bureau waar ze na verhoor weer zijn vrijgelaten. Ze krijgen een transactievoorstel thuis gestuurd en hebben bovendien een winkelverbod gekregen.

Verwarde Bredase slaat om zich heen

BREDA: Een 45-jarige vrouw is dinsdagavond rond 20.00 uur in haar woning in de Wensel Cobergherstraat totaal door het lint gegaan. Agenten kwamen af op een melding van geluidoverlast vanuit haar woning. De verwarde vrouw werd direct agressief en er ontstond een discussie. Op enig moment sloeg ze een agent in haar gezicht waarop de andere agent de vrouw wilde aanhouden. Ook daarbij verzette zij zich hevig en probeerde de agent in zijn hand te bijten. Uiteindelijk was het gebruik van pepperspray nodig om de vrouw tot bedaren te krijgen. Ze is aangehouden; de agente heeft aangifte gedaan van mishandeling.

Inbraak school Zevenbergen

ZEVENBERGEN: Bij een basisschool aan de Neerhofstraat is dinsdagnacht ingebroken. Daarbij zijn een dvd-speler en een televisie ontvreemd. Tegen 2.50 uur ging het alarm af. De politie trof vervolgens geen braaksporen aan, dus het is niet bekend hoe de dieven binnenkwamen.

Bredanaar (40) aangehouden bij koperdiefstal

BREDA: Een 40-jarige Bredanaar is dinsdag aangehouden op verdenking van diefstal. De man werd rond 17.00 uur betrapt bij een pand op de hoek Nieuwe Kadijk/Doornboslaan dat momenteel gesloopt wordt. Twee werknemers van het sloopbedrijf dat daar werkzaam is, zagen drie mannen met circa 40 kilo oud koper lopen. Ze hadden het hekwerk rondom het gebouw kapot geknipt. Twee dieven konden ontsnappen, de derde kon vastgehouden worden totdat de politie ter plaatse was. De Bredanaar is in verzekering gesteld.

Snelheidscontrole in Zundert

BREDA: Bij een snelheidscontrole aan de Rucphenseweg zijn woensdag 1530 passanten gecontroleerd. Daarbij reden slechts 7 personen harder dan de toegestane 80 km/uur. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 97 km/uur.

Auteur: Andre van den Hul