Mark Rutte opent donderdag 9 maart evenement Skills Masters

Skills netherlands

Mark Rutte, Michaëlla Krajicek, Hans de Boer en vele anderen onderdeel van uitgebreid programma



Vanaf donderdag 9 maart a.s. staat veel te gebeuren op het landelijke evenement Skills Masters 2006. Politiek, werkgevers en onderwijs zijn bij een groot aantal van deze activiteiten betrokken. Zo wordt het evenement geopend door staatssecretaris Mark Rutte. Tijdens Skills Masters kunnen bezoekers op 17.000 m2 meer dan ooit alle facetten van beroep, opleiding en arbeidsmarkt beleven. Skills Masters vindt van 9 t/m 11 maart a.s. plaats in Ahoy Rotterdam.

Een aantal voorbeelden van het brede scala aan activiteiten zijn:

OPENING DOOR MARK RUTTE EN MICHAELLA KRAJICEK
Staatssecretaris Mark Rutte opent samen met tennisster Michaëlla Krajicek de tweede editie van het jongerenevenement Skills Masters. Donderdag 9 maart a.s. om 10.00 uur laten zij zien dat oefening kunst baart om topprestaties te kunnen leveren. Bij de opening is ondermeer wethouder Wim van Sluis aanwezig.

EDBR BIJEENKOMST KAMPEN OF KANSEN MET HANS DE BOER EN STEVEN VAN EIJCK Jongeren in Kampen (Hans de Boer) of kansen bieden (Steven van Eijck)? Donderdag 9 maart om 15.30 uur tot 17.45 uur zal deze discussiebijeenkomst gevoerd worden met sprekers uit het bedrijfsleven, onderwijs en overheid over de mismatch tussen arbeidspotentieel en de behoefte van de werkgevers op het gebied van jongeren.

STARTSCHOT VRIJDAG 10 MAART VOOR ORGANISATIE EUROSKILLS Nederland neemt het voortouw in de organisatie van EuroSkills, een pan-Europese beroepenmanifestatie die zal plaatsvinden van 18 t/m 20 september 2008 in Rotterdam. Op vrijdag 10 maart a.s. wordt in aanwezigheid van mevr. M. Gameiro, plv. hoofd van het Kabinet van Jan Figel, Eurocommissaris Onderwijs en dhr. M. Nollen, plv directeur BVE van het ministerie OCW het officiële startschot gegeven tijdens de EuroSkills Information Meeting in Ahoy otterdam.

PROGRAMMA SKILLS MASTERS, INCLUSIEF ARBEIDSMARKT
Skills Masters biedt de bezoekers 9, 10 en 11 maart a.s. een uitgebreid programma. Dagelijks zijn er op de evenementenvloer vakkampioenschappen onder jongeren, waarbij de organiserende branches een duidelijk beeld van de verschillende beroepen geven. Op onderdeel Arbeidsmarkt zijn ruim 65 werkgevers aanwezig, die op zoek zijn naar personeel. Bovendien vinden er vele activiteiten plaats zoals doemanifestaties van beroepen als ook vele demonstraties, workshops en optredens van bekende artiesten zoals Lange Frans & Baas B. Het Opleidingenplein biedt een uitgebreid overzicht van de diverse opleidingsmogelijkheden, zowel over dag- als avondopleidingen.

Skills Masters, inclusief het onderdeel Arbeidsmarkt, is gratis te bezoeken door voorregistratie via www.skillsmasters.nl. Masters is van donderdag 9 t/m zaterdag 11 maart a.s. dagelijks geopend van 10.00 tot 17.00 uur. Meer informatie over het evenement is te vinden op www.skillsmasters.nl.

BUNDELING VAN KRACHTEN
Skills Masters biedt mede dankzij de expertise van diverse partners een sterk programma. Partijen zoals CWI, JOB, LAKS, Kennisnet, Pauze Media, Scholieren.tv, Monsterboard.nl en FunX zijn nauw betrokken bij het evenement. Skills Masters is bovendien een breed gedragen evenement en weet zich gesteund door het Ministerie van OCW, provincie Zuid-Holland, de gemeente Rotterdam (JOS, KMR en OBR) en de Kamer van Koophandel Rotterdam. Skills Masters wordt georganiseerd door Ahoy exhibition, congress and event management en Skills Netherlands.


Noot voor de redactie (