Productschap Diervoeder

08/03/2006

Wijziging I Verordening PDV retributies diervoedersector jaar 2006

Bestemd voor: alle GMP+ gecertificeerde bedrijven en Certificatie-Instellingen

In de bestuursvergadering van het Productschap Diervoeder van 15 februari jl. zijn de retributies voor 2006 voor deelnemers aan GMP+ aangepast en voor deelnemers aan IFIS vastgesteld. Dit is vastgelegd in Verordening PDV retributies diervoedersector 2006.

In november 2005 was nog voorzien in een retributie voor GMP+:2003 en voor GMP+:2006, omdat in het jaar 2006 een overgang van de oude naar de nieuwe regeling plaatsvindt. Omdat echter alle GMP-gecertificeerde bedrijven per 31 december 2006 op het nieuwe schema overgezet moeten zijn en de peildatum voor het innen van de retributie ook die datum is, kunnen de tarieven voor GMP+:2003 komen te vervallen (artikel 6).

De wijziging van artikel 7 is vooral bedoeld om duidelijkheid te verschaffen over de retributies voor bedrijven die gecertificeerd zijn tegen GMP-B01, die hoofdzakelijk handelen in één van de productgroepen mengvoeders, voormengsels, voedermiddelen en toevoegingsmiddelen.

Met ingang van 1 januari 2006 is het ook mogelijk dat certificerende instellingen bedrijven gaan certificeren volgens de IFIS-standaard van het certificatieschema van de International Feed Safety Alliance (IFSA). Hiervoor was nog geen retributie vastgesteld, het geen in het nieuwe artikel 7A gebeurt.

U kunt de verordening via de volgende link raadplegen.