Gemeente Almere

Ontwikkeling Oostkavels Stadshart

Nu de bouw van het Masterplan van architect Rem Koolhaas in volle gang is, is het tijd om na te denken over de verdere uitbreiding van het Stadshart. De gemeente heeft het idee om het gebied Oostkavels, dat nu deels parkeerruimte is, deels tijdelijk bebouwd is en deels braak ligt, te bebouwen. Dit gebied ligt tussen het Stadhuis en het Flevoziekenhuis en de Stadswetering en loopt vanaf het Station tot aan het Weerwater.

Bij het ontwerpen van Almere was het gebied Oostkavels een soort reservegebied voor het stadscentrum. De gedachte hierbij was bij een sterke groei van Almere, moet het stadscentrum mee kunnen groeien. Dit is nu bijna bereikt. Belangrijke instellingen als het Flevoziekenhuis moeten meegroeien met de maat die Almere nu heeft en straks gaat krijgen. De gemeente maakt daarom nu plannen voor dit gebied.

Fasegewijze ontwikkeling

De Oostkavels zullen in fases worden ontwikkeld. De eerste fase loopt van het Weerwater tot de Cinemadreef. Voordat de gemeente met een Stedenbouwkundig plan komt, kunnen belangstellenden hier over meedenken tijdens de stadsgesprekken. Tijdens deze gesprekken nodigt de dienst Stadscentrum Almeerders uit om hun mening, of ideeën te uiten over het gebied Oostkavels. Wie de ontwikkelingen van de stad aan het hart gaat is welkom op een van de stadsgesprekken die de dienst Stadscentrum organiseert!

Stadsgesprekken

Er worden vier stadsgesprekken georganiseerd die plaatsvinden op 15 maart, 22 maart, 29 maart en 12 april in het gebouw van de Pabo van 19.30 tot 21.30. Dit gebeurt onder leiding van Inge Diepman (ex- VARA presentatrice van onder andere het programma Het Zwarte Schaap).

Elke avond wordt gewijd aan een ander thema, zoals uitgaan, de openbare ruimte, bereikbaarheid/parkeren en architectuur. Op elke avond zijn er een aantal ervaringsdeskundigen aanwezig die hun eigen visie op het thema vertellen en waarop de bezoekers kunnen reageren.

Na afloop kunnen de bezoekers onder het genot van een drankje en hapje nadiscussiëren.

Inschrijven voor stadsgesprekken

De stadsgesprekken zijn toegankelijk voor alle belangstellenden die in Almere wonen en mee willen praten over de plannen van het gebied Oostkavels. Inschrijven voor de stadsgesprekken kan via de website www.oostkavels.nl of telefonisch 036-53 99 564.