Gemeente Enschede

Gedeputeerde Jansen sluit reeks `waterbezoeken' af in Enschede

woensdag 08-03-2006

Gedeputeerde van de Provincie Overijssel Piet Jansen sloot woensdag 8 maart met een bezoek aan Enschede zijn serie 'waterbezoeken' aan Overijsselse gemeenten af. Tijdens het bezoek aan Enschede liet Jansen zich informeren over het beleid ten aanzien van het water in de stad.

De gemeente Enschede heeft in 2002 haar watervisie vastgesteld. Hierin staat hoe Enschede om wil gaan met water in de stad. Doelstelling is het terugbrengen van de blauwe aders in de stad. Actueel is de aanleg van de nieuwe loop voor de RoomBeek, die weer bovengronds wordt gebracht. Daarnaast wordt beleid uitgewerkt ten aanzien van de opvang van hemelwater, de afvoer van rioolwater en de regulering van het grondwater.

Behalve bij de RoomBeek wordt het water ook in de stadsrandzones nadrukkelijk een plek gegeven. Ook op nieuwe bedrijventerrein Josink Es wordt bewust met water omgegaan, door de aanleg van wadi's en watergangen. Tijdens een veldbezoek kon Jansen zien hoe de RoomBeek haar plek in de stad terugkrijgt. In de laatste anderhalf jaar bezocht de gedeputeerde 12 gemeenten om een beeld te krijgen hoe de gemeenten in Overijssel met water omgaan.


---