Ingezonden persbericht


PERSINFORMATIE

Met de Samsung D800 zowel zakelijk als privé álles binnen handbereik

Samsung introduceert dunste slide-up telefoon ter wereld

Delft, 8 maart 2006 - Samsung Electronics introduceert met de D800 de dunste slide-up telefoon ter wereld. Het gestroomlijnde toestel is nog geen vijftien millimeter dik, weegt slechts 98 gram en beschikt over nóg meer functies dan de succesvolle D600. MS Office-documenten bekijken terwijl je mobiel belt of via je stem een e-mail versturen tijdens het autorijden, gaat gemakkelijk en supersnel. MMS'en en chatten met vrienden, naar muziek luisteren in de trein of foto's en video-opnamen maken bij een etentje. Echt álles is mogelijk met de Samsung D800.

De D800 is dunner dan elke andere slide-up telefoon en eenvoudig te gebruiken. Schuif het kleurrijke 2,12 inch (5,38 cm) TFT-/LCD-display met je duim omhoog, om gebruik te maken van het toetsenbord. Het belvolume aanpassen of schakelen tussen ringtone of silent mode gebeurt via de toetsen aan de zijkanten van het toestel. Met het ingebouwde Voice Recognition raak je zelfs geen enkele toets meer aan: door alleen een naam te zeggen, belt het toestel het nummer automatisch of stuurt het direct een e-mail. Dát is wat Samsung noemt gebruikersgemak.

Met de Samsung D800 heb je zakelijke gegevens direct bij de hand. Download MS Office-documenten en PDF- en HTML-bestanden gewoon vanaf je mobiele telefoon. Door de TV-Out-functie te koppelen aan een televisiescherm bekijk je bestanden en foto's op televisie. Dat is handig als je een PowerPoint-presentatie wilt geven voor publiek. Zelfs in- en uitzoomen is mogelijk. Ook websites bekijken en gegevens downloaden gaat supersnel via WAP 2.0, EDGE en Java.

De kleurrijkste foto's maak je in een handomdraai met de ingebouwde 1,3 megapixelcamera met 4x digitale zoom. Gebruik de editing-functie om je foto's op maat te maken en te framen of voeg wat emoticons toe voor een grappig effect. Ben je tevreden met het resultaat? Mail je foto's dan draadloos naar een compatible printer via de Bluetooth 1,2®- en Pictbridge-functie en ontvang haarscherpe printjes. Of gebruik je mobiele telefoon als videorecorder en neem een filmpje op in H.263- of MPEG4-format, zodat je het later eenvoudig kunt uitwisselen.

Ook je favoriete muziek neem je overal mee naartoe. Luister naar de mooiste klanken via geïntegreerde MP3-speler met de cutting edge, draadloze Bluetooth stereo headset. Doordat de mobiele telefoon beschikt over 80 MB geheugen kun je allerlei muziekbestanden downloaden en afspelen, zoals: MP3, AAC, AAC+, e-AAC+ en WMA. Kies één van de 64 polyfone ringtones en creëer je eigen sound. Helemaal persoonlijk wordt je mobiele telefoon met Animated Flash Dialing Font, dat het telefoonnummer dat je belt weergeeft als animatie.

De Samsung D800 is in Nederland verkrijgbaar voor een verkoopadviesprijs van ¤ 479,-, inclusief B.T.W.

Specificaties

Samsung D800

Band

Tri-band (GSM 900/1800/1900 Mhz)

Afmetingen

97 x 52 x 14,9 mm

Gewicht

98 gram

Display


2,12" (5,38 cm) TFT-/LCD-display met 262.144 kleuren

Resolutie

240 x 320 pixels

Camera


1,3 megapixels, 4x digitale zoom

Digitale camcorder

Video Recording & Messaging (MPEG4/H.263)

Geheugen

80 MB (ingebouwd)

Muziekspeler

MP3/AAC/AAC+/e-ACC+/WMA)

Toepassingen

Mobile Printing / PictBridge / Voice Recognition / Document Viewer (Microsoft Office/Adobe PDF/HTML/JPEG) / Animated Flash Dialing Font / Instant Messaging / Voice Memo / MMS / JAVA / WAP 2.0 / E-mail / TV Out

Batterijtijd

Spreektijd tot 3,5 uur, stand by-tijd tot 220 uur

Connectivity

Bluetooth 1,2 (A2DP) / USB / SyncML DS

Geluid

64 polyfone ringtones

GPRS

Klasse 10 (2 upload, 4 download)

Samsung Electronics
Samsung Electronics is wereldwijd toonaangevend in geheugenchips, telecommunicatie, digitale media en digitale convergentietechnologie en één van de snelst groeiende merken ter wereld, met een merkwaardegroei van 186 procent in vijf jaar. Hiermee is Samsung het leidende merk in consumentenelektronica. De Koreaanse onderneming is 's werelds grootste fabrikant van TFT-/LCD-monitoren, kleurenbeeldschermen, televisies en geheugenchips. In 2004 behaalde Samsung een totale omzet van US$ 55,2 miljard en een nettowinst van US$ 10,3 miljard. Wereldwijd zijn bij Samsung 113.000 medewerkers actief op 90 verschillende locaties in 48 landen. In de Benelux brengt Samsung telecommunicatieproducten, PC-randapparatuur, consumentenelektronica en huishoudelijke apparaten op de markt. Ook ontwikkelt en levert Samsung Electronics Benelux totaaloplossingen voor zowel de consument als het bedrijfsleven, variërend van totaaloplossingen voor de woonkamer tot geavanceerde netwerken voor triple play-services. Samsung boekt in de Benelux jaarlijks een omzetgroei van 30 procent. Bij Samsung Electronics Benelux werken 140 personen, van wie 95 op het hoofdkantoor in Delft en 45 op de vestiging in het Belgische Wommelgem. Voor meer informatie over Samsung Electronics Benelux kunt u bellen: 0900 20 20 088 (¤ 0,10 p/m) of terecht op de website: www.samsung.nl.

Samsung Fun Club

Word gratis lid van de Samsung Fun Club en profiteer direct van extra diensten en aanbiedingen voor jouw eigen Samsung mobiele telefoon. Op www.samsungfunclub.nl krijg je toegang tot de meest recente informatie, games en muziek. Download de leukste screensavers, luister naar de nieuwste ringtones en zoek de hipste accessoires uit. Ook kun je online games spelen en foto's uitwisselen op www.samsungfunclub.nl.

Voor toegang tot de Samsung Fun Club vanaf je mobiele telefoon druk je de i-button in.