Time : 16:08:32
Date : 08 March 2006
Sender Name: Influenza

Mogelijk geval van H5N1-besmetting op mens

De gezondheidsinspectie van Brussel werd gecontacteerd door het Sint-Pietersziekenhuis dat ze een patiënt gehospitaliseerd hebben die griepsymptomen heeft en contact heeft gehad met gevogelte in een land getroffen door vogelgriep. De patiënt voelt zich onwel, heeft spierpijnen, hoest en heeft een lichaamstemperatuur van meer dan 39 °C. Omdat de patiënt net terug is gekeerd van een bezoek naar China, waar hij/zij getrokken heeft door het platteland waar vogelgriep onder de vogelpopulatie aanwezig is, is er reden om deze patiënt te onderzoeken op een mogelijke besmetting met het H5N1-virus. Maar omdat de patiënt niet lijdt aan kortademigheid, wordt de kans op een daadwerkelijke besmetting klein geacht.

Het Wetenschappelijk Instituut Volksgezondheid zal de labostalen afgenomen door het Sint-Pietersziekenhuis analyseren. De eerste voorlopige resultaten zullen kenbaar zijn in de late avond. De nauwe contacten van de patiënt werden reeds opgespoord.

Om 16.30 vergaderen de verschillende bevoegde overheden van België om deze mogelijke besmetting te bespreken. Als er meer informatie beschikbaar is, zal er een communiqué volgen vanuit het interministerieel commissariaat Influenza.

Contactpersoon voor de pers:
Inge Jooris
02 208 32 00
0475 80 04 87
ij@influenza.be

URL: http://www.influenza.be