Politie Drenthe

Woensdagmiddag

Emmen, 08-03-2006

Winkeldief aangehouden
ASSEN Maandagmiddag werd een man betrapt bij het stelen van goederen in een winkel aan de Singelpassage. Toen het winkelpersoneel de man daarop wilde aanhouden, duwde hij tijdens zijn vlucht een personeelslid dwars door de glazen toegangsdeur. Enkele gestolen goederen gooide hij tijdens zijn vlucht weg. Aan de hand van het opgegeven signalement kon de verdachte woensdagmiddag aangehouden worden. Het betreft een 37-jarige man uit Assen. Hij is voor nader onderzoek ingesloten. In een tas van de verdachte werden nog enkele gestolen goederen aangetroffen, waaronder enkele DVDs, waarvan de herkomst niet bekend is. De man heeft deze gestolen in een winkel waar tot op heden de diefstal niet ontdekt is of dat er nagelaten is daarvan aangifte te doen. (06-119633)

Onderzoek naar inbraak bij bedrijf
HOOGEVEEN Tussen dinsdagavond en woensdagmorgen is er in gebroken in een zaak aan De Wielewaal. Gestolen werden sigaretten, een paar blikjes Cola en wat geld uit een kassalade. Het gehele pand was doorzocht. De daders waren binnen gekomen door het forceren van een deur. De totale schade is nog niet bekend. (06-120220)

Onderzoek naar inbraken
TIENDEVEEN Woensdagmiddag werd ontdekt dat er was ingebroken in het Dorpshuis aan de Molenweg. De sigaretten waren uit de automaat gehaald, waarbij er veel schade is ontstaan aan de automaat. De schade wordt geschat op meer dan twee duizend euro. De daders waren binnengekomen door het forceren van een deur. (06-120288)

Ook werd woensdagmiddag ontdekt dat er was ingebroken in de kantine van de voetbalvereniging aan de Molenweg in Tiendeveen. Ook hier was een deur geforceerd om binnen te komen. Diverse ruimtes waren doorzocht, maar nog niet duidelijk is wat er precies weg is.

Beide inbraken hebben plaats gevonden in de nacht van dinsdag op woensdag. (06-120287)

Roel Hallink verzorgt de voorlichting voor Politie Drenthe tot donderdagmiddag 16.30 uur. Tel. 0592-452052 of 06-51 52 8156.