Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Oosterhout (08/03)

OOSTERHOUT NB, 8 maart 2006

Dronken vrouw veroorzaakt ongeval

TERHEIJDEN: Op de A-59 ontstond op dinsdagavond 7 maart een verkeersongeval, waarbij drie autos betrokken waren. Een 46-jarige vrouw uit Dordrecht was onder invloed van alcohol tegen de vangrail gebotst, waarna haar voertuig (Peugeot) op de rijbaan tot stilstand was gekomen. Een 23-jarige automobiliste uit Hank zag het wrak op de weg staan en kon haar VW Golf op tijd tot stilstand komen. Dat lukte een tweede achteropkomende weggebruiker niet. Deze 51-jarige man uit Dordrecht botste met zijn Citroën achterop de stilstaande VW Golf. Verkeersanalisten van de technische recherche stelden een onderzoek in naar de exacte toedracht van het ongeval. Daarbij is de weg enige tijd gedeeltelijk afgesloten geweest. Nadat de wrakken waren weggetakeld, stelde de politie de weg weer volledig open.
De veroorzaakster van het ongeval was licht gewond geraakt en is ter plaatse door het ambulancepersoneel behandeld. Daarna moest ze mee naar het politiebureau om een ademanalyse te ondergaan. De ademanalyse-apparatuur gaf een uitslag van 825 ug/l,
terwijl 220 ug/l de wettelijk toegestane maximum grens is. De agenten maakten proces-verbaal tegen de vrouw op. Haar rijbewijs kon niet worden ingevorderd omdat dit in het recente verleden al gebeurd was. Ze ontkent overigens het ongeval te hebben veroorzaakt. De bestuurder van haar auto zou er na het ongeval vandoor gegaan zijn. De politie heeft sterke vermoedens dat dit verhaal niet juist is.

Vingerafdrukken en DNA leiden naar inbrekers

WAALWIJK: Met de arrestatie van twee verdachten denkt de politie een inbraak in een sportkantine te hebben opgelost. Het duo pleegde de inbraak al op 12 juni 2005. De technische recherche stelde achtergebleven dadersporen veilig. Het ging daarbij om vingerafdrukken en DNA-materiaal. Deze sporen leidden naar 19-jarige Waalwijk, die op maandagochtend 6 maart door de politie van zijn bed werd gelicht. Op basis van zijn bekentenis arresteerde de politie vervolgens op woensdagochtend 8 maart een tweede verdachte. Het gaat om een 17-jarige inwoner van Tilburg. Beide jongemannen hebben inmiddels een bekentenis afgelegd. Momenteel wordt bekeken of zij zich ook nog aan andere strafbare feiten hebben schuldig gemaakt.

Bromfietser breekt sleutelbeen

HANK: Een 16-jarige bromfietser brak zijn sleutelbeen bij een verkeersongeval op de Buitenkade in Hank. Het ongeluk gebeurde op dinsdagmiddag 6 maart omstreeks 17.00 uur. De 16-jarige jongen uit Nieuwendijk reed op zijn bromfiets over Buitenkade, komende uit de richting van Nieuwendijk. In een bocht hield hij vermoedelijk niet voldoende rechts, schrok van een auto, remde en schoof onderuit. De bromfiets botste vervolgens tegen de tegemoetkomende lesauto. De bromfietser is per ambulance naar het ziekenhuis overgebracht, waar een gebroken sleutelbeen werd vastgesteld. De leerling die achter het stuur van de lesauto zat betrof een 18-jarige jongen uit Dussen. Hij kreeg op dat moment rijonderricht van een 37-jarige rij-instructeur uit Dussen. De politie maakte proces-verbaal op van deze aanrijding.

Politie vindt wapens in woning

WAALWIJK: In een woning aan de Berkenlaan vond de politie enkele wapens. Dat gebeurde op dinsdagavond 7 maart. De agenten waren op zoek naar zogenaamde paralizers (stroomstootwapens). De Officier van Justitie verleende de politie toestemming voor de doorzoeking van de woning. In de woning zijn inderdaad twee stroomstootwapens gevonden en ook nog zeven uitklapmessen. Uiteraard zijn de wapens in beslag genomen. Tegen een 59-jarige inwoner van Waalwijk is proces-verbaal opgemaakt voor overtreding van de Wet Wapens en Munitie. De man was in het kader van een ander opsporingsonderzoek verhoord, waarbij heb bekende in het bezit te zijn van de verboden wapens.

Arrestaties na a-sociaal rijgedrag

LOON OP ZAND: Politieagenten zagen hoe een automobilist zich agressief in het verkeer gedroeg. De agenten waren in burger gekleed, reden in een onopvallende auto en waren onderweg naar een cursus. Dat was op dinsdagmiddag 7 maart. Op de Midden-Brabantweg ter hoogte van Loon op Zand was sprake van wegwerkzaamheden met snelheidsremmende maatregelen. Daarbij werd het verkeer naar één rijstrook geleid. De linker rijstrook was afgekruist met een rood kruis op de rijstrooksignalering die boven het wegdek hangt.
Een 29-jarige Tilburger trok zich niets aan de van de afzetting en reed met zijn VW Golf door over de afgesloten rijstrook en wilde zich vooraan in de file wringen. De bestuurder van een vrachtauto probeerde deze manier van ritsen te verhinderen. De Tilburger reed vervolgens de vrachtwagenchauffeur klem. De agenten waren daar getuige van. Er ontstond een woordenwisseling tussen de automobilist en de vrachtwagenchauffeur. Daarbij pakte de automobilist op een gegeven moment een wegmarkeringbord (rechthoekig langwerpig bord met daarop diagonale witte en rode strepen) en op en sloeg daarmee tegen de cabine van de vrachtwagen. Vervolgens trapte hij ook nog een aantal keren tegen de vrachtwagen. De afstand tussen het voorval en de agenten was te groot om direct te kunnen ingrijpen. Na deze handelingen stapte de bestuurder weer in zijn auto en reed hij weg in de richting van de Waalwijk. Daar werden beide inzittenden van de VW Golf vervolgens gearresteerd op verdenking van openlijke geweldpleging. De passagier betrof een 36-jarige Tilburger. De politie zoekt nog contact met de vrachtwagenchauffeur om een indruk te krijgen van de ontstane schade aan de vrachtauto. Tegen de twee verdachten is proces-verbaal opgemaakt.

Twee autos weg na woninginbraak

WAALWIJK: Twee personenautos verdwenen bij een woninginbraak in Waalwijk. De inbraak werd gepleegd op woensdag 8 maart tussen 01.30 en 06.30 uur. Inmiddels is één van de autos teruggevonden. In de Duikerstraat in Dongen vond de politie een gestolen Audi A6 terug. Dankzij het ingebouwde traffic-volgsysteem was de auto snel en gemakkelijk te traceren. Er werden helaas geen personen bij de auto aangetroffen.
Vermoedelijk kwamen de nog onbekende daders de woning aan de G. Flinckstraat in Waalwijk binnen via het balkon. De bewoners lagen op dat moment te slapen. De inbrekers gingen er met de autosleutels, een creditcard en digitale fotoapparatuur vandoor. Vanaf de oprit van de woning namen de criminelen de zwarte Audi A6 en een grijze Mercedes ML 270 mee.
De politie heeft een aangifte opgenomen van de gedupeerde bewoners en stelde een buurtonderzoek in. Het technisch sporenonderzoek volgt nog. De nog steeds vermiste Mercedes staat inmiddels internationaal als gestolen voertuig gesignaleerd.

17 boetes bij snelheidscontrole in Oosterhout

OOSTERHOUT: Dinsdagochtend 7 maart 2005 controleerde het Verkeershandhavingsteam van de politie Midden en West Brabant snelheid op de Vijf Eikenweg tussen Oosterhout en Rijen. Daarbij werd tussen 08.00 uur en 13.10 uur de snelheid gemeten van het verkeer in beide richtingen. Op de plaats van de controle geldt een maximum snelheid van 50 km/u. De radarapparatuur registreerde de snelheid van 2.930 voertuigen. Daarvan gingen er 17 op de foto vanwege
snelheidsovertredingen. Het is onbekend hoe snel de snelste overtreder de radarapparatuur passeerde.

Auteur: Jeroen Steenmeijer