Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Bergen op Zoom woensdag 8 maart

BERGEN OP ZOOM, 8 maart 2006

Woninginbraken

BERGEN OP ZOOM: Op dinsdag 7 maart is er ingebroken in een woning aan de Guido Gezellelaan. Vermoedelijk zijn de daders binnen gekomen via een niet afgesloten balkondeur. Er is onder andere een digitale camera weggenomen. De politie heeft aangifte opgenomen en stelt een onderzoek in.

ROOSENDAAL: Op dinsdagavond 7 maart kreeg de politie melding van een bedrijfsinbraak aan de Jan Frederik Vlekkestraat. De daders forceerden een raam van het pand en vernielden binnen een aantal deuren. Aangifte zal later worden opgenomen. Wat er is weggenomen is nog onbekend. De politie stelt een sporenonderzoek in.

ROOSENDAAL: Op dinsdag 7 maart is er ingebroken in een woning aan de Flintdijk. De daders braken aan de achterzijde van het pand een raam open en doorzochten verschillende vertrekken. Wat er precies is weggenomen is nog niet bekend. De politie heeft aangifte opgenomen en stelt een sporenonderzoek in.

Vrouw gewond door ontwijken eend

STEENBERGEN: Een 21-jarige automobiliste uit Kruisland reed op woensdagochtend 8 maart over de Holderbergsedijk. Ze week uit voor een overstekende eend, raakte in een slip en raakte van de weg. De auto sloeg enkele keren over de kop en kwam onderaan de dijk tot stilstand. De bestuurster hield een bloedneus over aan het ongeval. De auto is zwaar beschadigd en door een takelbedrijf opgehaald.

Politie onderzoekt mishandeling

OUDENBOSCH: De politie heeft vier aangiften opgenomen van mishandeling en bedreiging aan de Pagnevaartweg. Op dinsdag 7 maart omstreeks 15.30 uur stonden twee meisjes te wachten op de moeder van één van hen. Op een gegeven moment kwam er een auto aan gereden met hierin twee vrouwen. De vrouwen stapten uit en zouden een 14-jarig meisje uit Klundert hebben bedreigd met fysiek geweld. Haar 15-jarige vriendinnetje uit Klundert wilde tussenbeide komen, maar werd hierop geschopt en geslagen door de vrouwen. De moeder van dit meisje kwam op dat moment aanrijden en zag hoe haar dochter in gevecht was. Hierna is ook zij verwikkeld geraakt in gevecht met de vrouwen. Hierbij zou deze 42-jarige vrouw uit Klundert zijn mishandeld door middel van onder andere schoppen en slaan.
Eén van de betrokken vrouwen deed tegenaangifte. De 33-jarige vrouw uit Hoeven verklaarde beledigd te zijn door de twee meisjes en vervolgens door het 15-jarige meisje te zijn mishandeld. Ze heeft zich toen verdedigd. Ze heeft hieraan lichte verwondingen in het gelaat over gehouden.
De politie stelt een onderzoek in.

Politie houdt viertal aan voor drugshandel

BERGEN OP ZOOM: De districtsrecherche heeft woensdagochtend een viertal mannen aangehouden op verdenking van handel en bezit van verdovende middelen. De aanhoudingen hadden plaats in Wijk Oost en zijn een vervolg op eerdere aanhoudingen terzake drugshandel in 2005. In het derde kwartaal van 2005 kwam er bij de politie informatie binnen over grootschalige handel in harddrugs in de omgeving van Bergen op Zoom en in delen van Zeeland. De politie is daarop een onderzoek gestart waarna een aantal kopers kon worden aangehouden. Uit deze verklaringen werd duidelijk dat een tweetal inwoners van Bergen op Zoom zich strafbaar maakte aan deze handel. De politie heeft het tweetal, een 21-jarige en een 22-jarige man, in november 2005 aangehouden. Beiden zitten in gevangenhouding in afwachting van hun straf.
Een aantal weken nadat het tweetal was aangehouden bleek dat de drugshandel niet was gestopt. Uit nader onderzoek bleek dat familieleden van de aangehouden verdachten de handel hadden voortgezet. Vandaag konden ook deze verdachten worden aangehouden. De politie heeft in een aantal woningen in Wijk Oost huiszoeking verricht. In één woning is een hoeveelheid harddrugs aangetroffen. Bij huiszoeking in november werd eveneens een aantal kilo aan harddrugs aangetroffen in een schuur. Een ontnemingprocedure zal worden opgestart. De vier verdachten, twee 18-jarige , een 19-jarige en een 23-jarige verdachte allen woonachtig in Bergen op zoom worden mogelijk deze week voorgeleid aan de rechter commissaris.

Aangehouden man verdacht van serie overvallen

BERGEN OP ZOOM: De politie denkt met de aanhouding van de dinsdag aangehouden 20-jarige man een serie overvallen te hebben opgelost. De man wordt verdacht van de overval op de bloemenwinkel bij het Station vorige week woensdag. Ook wordt de man verdacht van een poging tot overval bij een slagerij aan de Huijbergseweg en een poging bij een bakkerij aan de Burgemeester van Hasseltstraat. Deze overvallen vonden maandag plaats waarbij de man dreigde met een spuitbus met onbekende inhoud.
De verdachte, zonder vaste woon- of verblijfplaats, kon dinsdag op het Piusplein worden aangehouden nadat een winkelier de politie had gebeld omdat de man zich zonder reden in een ruimte in zijn winkel had opgehouden die niet voor het publiek toegankelijk was.

258 bekeuringen bij snelheidscontrole

ROOSENDAAL: Op dinsdag 7 maart hield de politie een snelheidscontrole aan de Burgemeester Freijterslaan. Tussen 11.00 uur en 13.45 uur zijn 2370 passanten gecontroleerd. Hiervan waren er 258 in overtreding. Hoogst gemeten snelheid bedroeg 79 km/u, terwijl hier een maximum snelheid van 50 km/u geldt.

Drie mannen aangehouden in gestolen auto

ROOSENDAAL: Surveillerende politiemensen zag op woensdag 8 maart even na middernacht een auto staan op de Bergrand. De politie controleerde de auto, waar op dat moment drie personen in zaten. Hierbij bleek het te gaan om een auto die in de nacht van maandag 6 maart op dinsdag 7 maart gestolen was aan de Melis Stokelaan. De twee 20-jarige inzittenden en de 18-jarige inzittende, alledrie uit Roosendaal, zijn aangehouden. De mannen zijn overgebracht naar het politiebureau voor verhoor en ingesloten. De gestolen auto is weggesleept voor onderzoek. Deze zal hierna aan de rechtmatige eigenaar worden teruggegeven.

Politie waarschuwt voor hengelaars

ROOSENDAAL: Enkele weken geleden hengelden onbekenden bankafschriften uit een brievenbus aan de Vughtstraat. Vandaag werden de bewoners van het pand telefonisch benaderd door een vrouw die vertelde dat ze een digitale camera had gewonnen in verband met een prijsvraag van de bank. Hiervoor had zij wel enkele gegevens nodig had met betrekking tot de bankzaken van de betrokkene. De vrouw gaf direct haar gegevens. Na het gesprek rook ze echter onraad en belde de betreffende bank. Haar werd verteld dat de

Auteur: Inge Rijgersberg