2e persbericht van woensdag 8 maart 2006

Berichten uit de regio

Eindhoven, 08-03-2006

Eindhoven: 140 bekeuringen bij afsluiting Vestdijktunnel

De politie heeft woensdagmorgen tussen 8.00 en 12.00 uur 140 automobilisten bekeurd die de geslotenverklaring negeerden bij de Vestdijktunnel in Eindhoven. Massaal werden vanaf Fellenoord de meer dan voldoende aanwezige verkeersborden genegeerd. De boete die op deze overtreding staat bedraagt 75 euro. De tunnel is voor het verkeer afgesloten wegens werkzaamheden aan het 18 Septemberplein.

Eindhoven: Overvaller weggejaagd

Woensdagmorgen kort na 9.00 uur heeft een onbekende man een overval gepleegd op een winkel aan de Leenderweg. De 68-jarige eigenaresse van de winkel werd bedreigd met een mes en de dader eiste geld. De vrouw pakte een stuk van een stoelpoot en met enkele klappen joeg ze de overvaller de zaak uit. De vrouw zelf raakte daarbij gewond en liep, vermoedelijk doordat ze viel, een hoofdwond op. De overvaller is er zonder buit vandoor gegaan.

De dader is een man van ongeveer 1.80 meter groot met een smal postuur. Hij had een getinte huidskleur. De man droeg een donkere muts en een zwarte stoffen jas met capuchon. De overvaller had een bril op.

Eventuele getuigen kunnen contact opnemen met de politie van Stratum tel. 0900 8844.

Eindhoven: Automobilist ernstig gewond bij verkeersongeval

Een 61-jarige Eindhovenaar is woensdagmorgen rond 10.30 uur ernstig gewond geraakt nadat hij met zijn auto op de Oirschotsedijk tegen een boom was gebotst. De bestuurder raakte met zijn benen bekneld en er brak brand uit in het motorcompartiment. Omstanders probeerden met zand en water de brand te blussen. De brandweer bevrijdde het slachtoffer uit het wrak en bluste de brand. Het slachtoffer werd in kritieke toestand naar een ziekenhuis gebracht. De oorzaak van de aanrijding is nog niet bekend.

Valkenswaard: Bekeuringen voor het rijden door rood

De politie heeft woensdagmorgen tussen 7.30 en 9.00 uur een verkeerscontrole gehouden op de Geenhovensedreef, Eindhovenseweg en Merendreef. Er zijn dertien automobilisten bekeurd die het rode verkeerslicht negeerden.