Dienstenbond CNV

Voorstellenbrief CAO GPR 2006
08-03-2006

Het jaar 2005 bij Getronics PinkRoccade (GPR) gaat de boeken in als een roerig jaar. De integratie van beide ondernemingen heeft vorm gekregen, de meeste pensioenregelingen zijn ondergebracht in de SVG-regeling en de verschillende VUT- en vroegpensioenregelingen zijn in lijn gebracht met Haagse wetgeving.

Nu moet er nog een nieuwe CAO komen voor het hele concern. Uw werkgever heeft de voorkeur voor één geheel nieuwe CAO (dus niet een combinatie van beide CAOs). Dit standpunt delen wij als vakorganisaties.

GPR beschouwt de integratie van beide CAOs niet als een bezuinigingsoperatie. Het zou budgetneutraal moeten plaatsvinden (op concern niveau). De praktijk leert echter dat individuele medewerkers er op vooruit of achteruit kunnen gaan. Dat zullen wij natuurlijk goed in de gaten houden.

Ook de diverse bedrijfsregelingen worden geharmoniseerd. Dat gebeurt niet aan de CAO-tafel, maar is een taak van de medezeggenschap (COR).

De CAO-voorstellen van uw werkgever staan hier. Daarom beperkt deze brief zich tot de conceptvoorstellen van de vakorganisaties. Deze voorstellen zijn op 1 maart besproken en vastgesteld door onze kaderleden na een indringende discussie over de inhoud en richting van de nieuwe CAO GPR. Realiseert u zich dus wel dat dit onze inzet is. Het zegt nog niets over het uiteindelijke resultaat.

Hoe verder?
U kunt reageren op deze voorstellenbrief. Uw opmerkingen, aanvullingen en vragen kunt u tot uiterlijk vrijdag 17 maart 12.00 uur mailen naar w.burggraaf@cnvdibo.nl

Ook kunt u terecht bij de delegatieleden Dirk-Jan Westerveld en Jacques van Hooijdonk.

Wij houden u uiteraard op de hoogte van het vervolg van dit traject.

E-mail service
Zoals u wellicht weet, is er een E-mail service voor de CNV-leden werkzaam bij GPR. Deze service wordt door kaderleden verzorgd. U blijft dan op de hoogte van wat er zoal door het CNV en de landelijke pers bericht wordt over uw bedrijf. Tevens ontvangt u ook alle mailingen per mail. Nu is door een vervelende samenloop van omstandigheden de lijst met mailadressen gewist en de back-up hiervan beschadigd (het komt bij de beste ondernemingen voor!). Het verzoek is dan ook voor diegenen die zich hiervoor hadden op gegeven dit nogmaals te doen. Uiteraard kan elk lid van CNV Dienstenbond werkzaam bij GPR zich hiervoor aanmelden.

U kunt zich aanmelden door een mail te sturen naar D.J.Westerveld@kabelfoon.net