Fortis Bank

Samenstelling Raad van Bestuur

Herbenoeming van Richard Delbridge, Jan Slechte en Klaas Westdijk en benoeming van Aloïs Michielsen.

De Raad van Bestuur zal aan de aandeelhouders voorstellen de heren Richard Delbridge en Klaas Westdijk ieder voor een termijn van drie jaar als niet-uitvoerende bestuursleden te herbenoemen en de heer Jan Slechte te herbenoemen voor een periode van één jaar, daar hij in 2007 de leeftijdsgrens bereikt die voor een bestuurslidmaatschap is gesteld. Baron Daniel Janssen heeft deze leeftijdsgrens bereikt en is derhalve niet herkiesbaar.

De Raad van Bestuur zal verder aan de aandeelhouders voorstellen om de heer Aloïs Michielsen te benoemen tot niet-uitvoerend bestuurslid voor een termijn van drie jaar.

Baron Daniel Janssen trad in 1999 toe tot de Raad van Bestuur van Fortis na de acquisitie door Fortis van Generale Bank, waar de heer Janssen vele jaren niet-uitvoerend bestuurslid was. De Raad van Bestuur van Fortis heeft in de afgelopen zeven jaar dankbaar gebruik gemaakt van de ruime ervaring van de heer Janssen in het internationale bedrijfsleven en op bestuurlijk gebied. De Raad van Bestuur is hem zeer dankbaar voor zijn belangrijke bijdrage aan zowel de ontwikkeling van Fortis als het werk van de Raad van Bestuur.

Aloïs Michielsen (64) heeft de Belgische nationaliteit. Hij is ingenieur civiele techniek (UCL, België) en heeft een graad in toegepaste economische wetenschappen. De heer Michielsen wordt per 9 mei 2006 niet-uitvoerend voorzitter van de Raad van Bestuur van Solvay S.A., en geeft per dezelfde datum zijn huidige positie van voorzitter van het Executive Committee van Solvay op. De heer Michielsen heeft gedurende zijn gehele loopbaan voor de Solvay Groep gewerkt. Hij bekleedde er diverse functies alvorens in 1990 toe te treden tot het Executive Committee, waarvan hij in 1998 voorzitter werd.

Fortis is een internationale financiële dienstverlener op het gebied van bankieren en verzekeren. Wij bieden onze particuliere, zakelijke en institutionele klanten een breed pakket van producten en diensten via de eigen kanalen, in samenwerking met het verzekeringsintermediair en via andere distributiepartners. Met een marktkapitalisatie van EUR 39 miljard (28/02/2006), behoort Fortis tot de twintig grootste financiële instellingen van Europa. Onze sterke solvabiliteit, onze aanwezigheid in 44 landen en de toewijding en het professionalisme van onze 57.000 medewerkers stellen ons in staat om mondiale kracht te combineren met lokale flexibiliteit, een combinatie die garant staat voor optimale dienstverlening. Meer informatie is beschikbaar op www.fortis.com

Perscontacten:

Brussel:


+32 (0) 2 565 35 84
Utrecht:

+31 (0) 30 226 32 19
Investor Relations:

Brussel:

+32 (0) 2 510 53 91
Utrecht:

+31 (0) 30 226 32 20