Gemeente Sneek


Oudkomers beëindigen traject met feestelijke certificaatuitreiking Wethouder Andries Ekhart reikt woensdag tijdens een feestelijke bijeenkomst certificaten uit aan zogeheten oudkomers, die een traject hebben gevolgd om hun vaardigheid in de Nederlandse taal en hun inburgering in ons land te vergroten.

Een oudkomer is een persoon van 18 jaar of ouder, die niet onder de Wet Inburgering Nieuwkomers valt. Daarnaast beantwoordt een oudkomer aan elk van de volgende criteria: geboren in het buitenland; van Nederlandse nationaliteit of in het bezit van een geldige verblijfsvergunning; deel uitmakend van de prioriteitsgroepen werklozen of opvoeders, die in een maatschappelijke achterstandssituatie verkeren.

Precies een jaar geleden werd tijdens een bijeenkomst op het stadhuis de officiële aftrap gedaan voor de start van de oudkomerstrajecten. Deze trajecten zijn door het Friesland College in samenwerking met de gemeente Sneek opgezet en heeft ten doel zowel de taalvaardigheid als de inburgering van de oudkomer te bevorderen.

Inmiddels zijn we een jaar verder en de meeste oudkomers hebben hun trajecten doorlopen. Kortom: het is tijd voor een feestelijke afsluiting. Alle oudkomers zijn dan ook uitgenodigd op het gemeentehuis voor de uitreiking van hun certificaat op woensdag 8 maart as. om 14.00 uur.
Wethouder Ekhart zal de bijeenkomst op zijn vertrouwde eigen wijze voorzitten.

© copyright 2006 Gemeente Sneek - Laatste wijziging: 28-2-2006