Gemeente Delft

Op 8 maart vindt om 16.00 uur de ondertekening van de Stichting Techniek Educatie Delft plaats.

De Gemeente Delft is in 2004 samen met het lokale bedrijfsleven (VNO-NCW West), de Kamer van Koophandel Haaglanden, het Technocentrum Haaglanden (OTC) en de TU Delft (Techniek Museum Delft) het project Techniekeducatie Delft (TED) gestart. Dit project heeft tot doel om de belangstelling voor techniek onder de jeugd aan te kweken. Dit wordt ondermeer bereikt door leuk en uitdagend techniekonderwijs structureel te integreren in het profiel van het Delftse onderwijs.

Met een stichting willen de partners fondsen werven en projecten financieren die zijn opgenomen in een beleidsprogramma voor de lage termijn waarbij de betrokkenheid van bedrijven en instellingen van groot belang is. Daarnaast zal de stichting subsidies en bijdragen beheren als zijnde een neutrale budgethouder zijn voor onder andere Delftse bedrijven en ondernemers die het project Techniekeducatie Delft financieel ondersteunen.

In de Stichting Techniek Educatie Delft nemen deel: Dick Rensen (gemeente Delft), Gert-Jan Oldeman (VNO-NCW West) Frank Bazelmans tekent namens VNO-NCW West, Ruud van Wijngaarde (KvK)), Jan Kersbergen (OTC) en Han Heijmans (TU Delft Techniekmuseum) Paul Rullman tekent namens TU Delft.


**********


Gemeente Delft