Ingezonden persbericht



---



P E R S B E R I C H T

Onderwijs en jeugdzorginstellingen bundelen krachten

Onderwijs en Zorgcentrum Etten-Leur/Zundert van start

ETTEN-LEUR, 3 maart 2006 - Het Onderwijs en Zorgcentrum Etten-Leur/Zundert beleeft woensdag 8 maart om 14.00 uur haar kick-off bij scholengemeenschap KSE aan de Stijn Streuvelslaan 42 in Etten-Leur. Het Onderwijs en Zorgcentrum is een nieuwe samenwerkingsorganisatie van onderwijs- en jeugdzorginstellingen in de West-Brabantse gemeentes Etten-Leur en Zundert.

Het Onderwijs en Zorgcentrum ondersteunt ouders met kinderen in de leeftijd van twee tot twaalf jaar bij het opvoeden van hun kind. Scholen en peuterspeelzalen hebben zelf niet alle middelen om de zorg rond een kind met problemen op te vangen, maar hebben wel behoefte aan een sluitend zorgsysteem. Het Onderwijs en Zorgcentrum is tot stand gekomen door samenwerking tussen de gemeentes Etten-Leur en Zundert, de GGD West-Brabant, Kruiswerk Mark en Maas, Bureau Jeugdzorg, MEE en Algemeen Maatschappelijk Werk De Markenlanden.

Samen voor uw kind

Het Onderwijs en Zorgcentrum werkt onder het motto 'Samen voor uw kind' langs drie sporen: laagdrempelige opvoedingsondersteuning, trajectbegeleiding en georganiseerd overleg. Ouders die problemen hebben met de opvoeding van hun kind kunnen terecht bij het opvoedkundig inloopspreekuur van het Onderwijs en Zorgcentrum, verspreid over de deelnemende gemeentes. Is er uitgebreidere hulp nodig op het gebied van zorg en onderwijs, dan staat de trajectbegeleider klaar. Elke peuterspeelzaal of school heeft een eigen trajectbegeleider die ouders op het juiste spoor zet. Hij kan via georganiseerd overleg ook een beroep doen op een grote groep andere deskundigen binnen het Onderwijs en Zorgcentrum. Op die manier wordt voorkomen dat kinderen tussen wal en schip vallen en dat ouders van het kastje naar de muur worden gestuurd.

Officiële kick-off

Tijdens de officiële kick-off op woensdag 8 maart wordt het Onderwijs en Zorgcentrum gepresenteerd. Na de presentatie gaan prof. drs. Dolf van Veen, hoofd van het Landelijk Centrum Onderwijs en Jeugdzorg (LCOJ) en Caroline Kusters, ouder en ervaringsdeskundige, met de aanwezigen in gesprek over de voors en tegens van een overkoepelende organisatie voor zorg en onderwijs.


---