Gemeente Vlaardingen


Aangevraagde kapvergunningen

Gepubliceerd: 8 maart 2006
Reageren tot: 6 april 2006

Kapaanvraag ten behoeve van het bouwplan woonpark Triade op het voormalig terrein van handbalvereniging Hollandiaan aan het Hollandiaanpad.

De directeur van de dienst Stadswerk heeft vergunning aangevraagd voor het kappen en verplanten van een aantal bomen. Het gaat om het kappen van 41 individuele bomen (voornamelijk populieren) en ca. 2400 m2 bosplantsoen waarin zich naast uitgegroeide heesters ca 120 bomen (voornamelijk berken) bevinden. Met betrekking tot het verplanten gaat het om 6 volwassen platanen.

Het groen bevindt zich in het gebied rondom het voormalig terrein van de Hollandiaan in het westelijk deel van Wijkpark Holy dat gelegen is aan het einde van de Lepelaarsingel ter hoogte van de Walnoten- en Esdoorndreef.

De bomen en de bosplantsoenvakken kunnen niet gehandhaafd blijven, vanwege de bouw van 3 appartementen met een parkeergarage, het bouwrijp maken van 8 vrije kavels en de inrichting van het gebied. Op 28 februari 2006 is voor de bouw van het complex van de 3 woontorens en de parkeergarage een bouwvergunning verleend.

Er is een inrichtingsplan gemaakt met als uitgangspunt zoveel mogelijk bestaand groen te handhaven. Om deze reden worden de 6 platanen die niet gehandhaafd kunnen blijven op hun huidige plaats verplant naar een nieuwe locatie nabij de bebouwing. Het inrichtingsplan voorziet verder in de aanplant van 112 bomen en ca. 2000 m2 heesterbeplanting.

Inzage en reageren

De kapaanvraag en bijbehorende tekeningen liggen gedurende een periode van 4 weken na deze publicatie ter inzage op het kantoor van de dienst Stadswerk, Hoflaan 27 te Vlaardingen. Gedurende deze periode kan een ieder zijn zienswijze bekendmaken.
Na eventuele zienswijzen in overweging genomen te hebben zal het besluit omtrent de aanvraag in deze krant worden gepubliceerd waarna de bezwarentermijn van zes weken ingaat.

Meer informatie

De heer A.C. Bijl, 2484566 (Dienst Stadswerk, afdeling Wijkbeheer).