Ingezonden persbericht


Persbericht

8 maart 2006

Canon Europe centraliseert storage-infrastructuur met NetApp

~ Twee datacentra in Nederland spil IT-omgeving Canon Europe ~

Schiphol-Rijk, 8 maart 2006 - Canon Europe heeft Network Appliance gekozen voor de centralisatie van de opslaginfrastructuur van zijn European ICT Group (EICT). Twee datacentra in Nederland zijn nu het centrum van de gehele Europese infrastructuur van Canon. De consolidatie is uitgerold in de Benelux, Duitsland, Denemarken, Frankrijk, Italië, het Verenigd Koninkrijk en Zwitserland.

Door de consolidatie heeft Canon de TCO van zijn infrastructuur aanzienlijk teruggedrongen en een hogere databeschikbaarheid kunnen realiseren. Daarnaast is het disaster recovery-proces veel overzichtelijker geworden. Gebruikers die per ongeluk een bestand deleten, kunnen dat zonder hulp van een IT-medewerker weer terugvinden en op de juiste plaats terugzetten. Ook voldoet de hele opslaginfrastructuur nu aan strenge Sarbanes-Oxley-eisen. Canon kan daarnaast op een effectieve manier e-learning uitrollen binnen de organisatie.

Voorafgaand aan de consolidatie waren alle kantoren van Canon Europe grotendeels zelf verantwoordelijk voor de eigen IT-faciliteiten. Door de alsmaar groeiende eisen aan IT leverde dat steeds meer problemen op, met name op het gebied van beheer, back-up en disaster recovery.

"Die processen waren vrij arbeidsintensief en inefficiënt, maar werden wel steeds belangrijker", vertelt Peter Boonstra van Canon EICT. "De decentrale omgeving had een behoorlijk hoge TCO. Bovendien was het moeilijk om nieuwe diensten zoals e-learning in te voeren op de verouderde IBM-infrastructuur. We besloten daarom de IT-faciliteiten te consolideren in twee datacentra in Nederland en gingen op zoek naar een partner daarvoor. De keuze voor NetApp was snel gemaakt. We werken al sinds 2000 samen met NetApp. Destijds zijn we begonnen met een enkele filer en nu draait onze hele opslagomgeving op NetApp en gebruiken we bijna alle licenties die ze hebben."

"We zijn erg blij met deze samenwerking", zegt Theo van Teylingen, Country Director van Network Appliance Nederland. "Onze implementatie bij Canon Europe toont aan dat het consolideren van een storage-infrastructuur voor organisaties grote voordelen met zich meebrengt op het gebied van databeschikbaarheid, disaster recovery en compliance. Daarnaast hebben we het voor Canon mogelijk gemaakt om applicaties voor e-learning uit te voeren en zo de kwaliteit van de personeelsorganisatie te verbeteren."

(354 woorden)

BERICHT VOOR DE REDACTIE

Over Canon
Sinds zijn oprichting in 1935 is Canon een toonaangevende leverancier van innovatieve producten en oplossingen op het gebied van Digital Imaging en Informatie Technologie voor consumenten en zakelijk gebruikers. Canon investeert jaarlijks 7,9 procent van de jaaromzet in Research en Development, wat in 2004 bijna EUR 2 miljard was. Canon heeft de ambitie om in elke branche waarin Canon actief is, wereldwijd een nummer 1 positie in te nemen. Hier maken wereldwijd meer dan 108.000 werknemers zich sterk voor. Meer informatie is beschikbaar via www.canon-europe.com.

Voor meer informatie over Canon kunt u contact opnemen met Sarah Griffiths van Nelson Bostock Communications: Tel: +44 (0) 20 7792 7429
E-mail: sarah.griffiths@nelsonbostock.com

Over Network Appliance
Network Appliance is marktleider in geïntegreerde storage-oplossingen voor data-intensieve bedrijfsomgevingen. Sinds de oprichting in 1992 levert Network Appliance eersteklas technologie, producten en partners om datamanagement te vereenvoudigen. Informatie over de oplossingen en diensten van Network Appliance is beschikbaar op www.netapp.com.

Voor verdere persinformatie, fotomateriaal of een interview kunt u contact opnemen met Maud Geerbex van LEWIS, het IT PR bureau: Tel: 040-235 46 00 Fax: 040-235 46 01 E-mail: maudg@lewispr.com www.lewispr.com

Voor meer informatie over NetApp kunt u contact opnemen met Bianca van Dulst, NetApp: Tel: 023-567 96 89 Fax: 023-567 96 73 E-mail: bianca@netapp.com

LEWIS - Global Public Relations

Hoevenweg 29
5652 AW Eindhoven
Nederland

Tel: +31 40 235 46 00
Fax: +31 40 235 46 01
Web: www.lewispr.com
Agency blog: www.lewis360.com