Ingezonden persbericht


Persbericht

8 maart 2006

Hand Held Products en Codegate helpen Mitsubishi bij het traceren van auto's

~ autofabrikant implementeert nieuwe mobiele oplossing voor voorraadbeheer ~

Codegate, leverancier van mobiele datacommunicatiesystemen, heeft bij Mitsubishi Motors in Engeland een nieuwe oplossing geïmplementeerd voor het beheren van de autovoorraad. Hierbij wordt gebruik gemaakt van de Dolphin® 9500 mobiele computers van Hand Held Products, een toonaangevende producent van op imaging-techniek gebaseerde mobiele oplossingen voor gegevensverzameling.

Autofabrikant Mitsubishi Motors importeert in de UK jaarlijks zo'n 23.000 auto's. Het gros daarvan wordt via het Preparation Centre in Portbury gedistribueerd naar meer dan 120 dealers. Dit betekent dat wekelijks zo'n 500 auto's het centrum passeren. Bovendien staan er gemiddeld zo'n 6.000 voertuigen opgeslagen in Portbury.

Mitsubishi zocht een manier om deze voorraad beter te beheren en vroeg haar voorkeursleverancier Codegate om een oplossing te ontwerpen. Besloten werd onder andere om de medewerkers te voorzien van mobiele computers met scanfunctionaliteit zodat zij nu ook op afstand nieuwe informatie kunnen toevoegen aan het voorraadbeheersysteem. Hiervoor wordt gebruik gemaakt van Hand Held Products' Dolphin 9500 mobiele computers, omdat dit robuuste apparaat de uitgebreide functionaliteiten biedt die nodig zijn voor dit systeem en bovendien werkt op het Microsoft Windows-platform.

Het nieuwe systeem maakte ook een aanpassing van Mitsubishi's netwerkinfrastructuur noodzakelijk. Codegate installeerde daarvoor onlangs een draadloos netwerk in twee gebouwen op Portbury.

Na de succesvolle eerste fase van het project, wil Mitsubishi haar samenwerking met Codegate en Hand Held Products de komende tijd verder uitbreiden. "We willen nu niet alleen het aantal gebruikte handheldapparaten uitbreiden maar ook het bereik van het gebied waarbinnen ze te gebruiken zijn", aldus Katheryn Davies, hoofd van het projectteam bij Mitsubishi. "We zijn erg blij dat Codegate en Hand Held Products aan onze wensen konden voldoen. We kijken er dan ook naar uit in de toekomst met deze partijen te blijven samenwerken."

De Dolphin 9500 van Hand Held Products is voorzien van de moderne Adaptus(TM) Imaging Technology en levert uitzonderlijk hoge prestaties, zelfs bij weinig licht en slechte barcodes. Het is een lichtgewicht apparaat dat tegelijkertijd zeer duurzaam en eenvoudig in gebruik is. Daarnaast werkt de Dolphin snel, efficiënt en accuraat.

(354 woorden)

BERICHT VOOR DE REDACTIE

Over Hand Held Products
Hand Held Products is een toonaangevende producent van op imaging-techniek gebaseerde mobiele oplossingen voor gegevensverzameling voor mobiele en draadloze applicaties en applicaties voor transactieverwerking, zoals barcodescanners, mobiele computers en transactieterminals.

Hand Held Products, een innovator op het gebied van data capturingproducten en -oplossingen, introduceerde in 1972 de eerste handheld barcode leespenscanner met commerciële potentie ter wereld. Sindsdien heeft het bedrijf baanbrekende en innovatieve producten op het gebied van barcode scanning op de markt gebracht, zoals lineaire en area imagers en image engines, de mogelijkheid om automatisch de juiste barcodesymbologie te selecteren, geavanceerde lineaire en 2D decoderingsalgoritmen en de eerste 2D-geschikte draagbare dataterminal ter wereld.

Hand Held Products is een particulier bedrijf en heeft wereldwijd circa 850 medewerkers in dienst. Het hoofdkantoor is gevestigd in het Amerikaanse Skaneateles Falls. Het Europese hoofdkantoor staat in Eindhoven. Hand Held Products heeft tevens kantoren in Engeland, Frankrijk, Duitsland, Zweden, Spanje, China (Hongkong), Japan, Brazilië, de Verenigde Staten en Mexico.

Voor verder persinformatie, fotografie of een interview kunt u contact opnemen met Ilona de Bok bij LEWIS, het IT PR bureau: Tel: +31 (0)40 235 46 00 Fax: +31 (0)40 235 46 01 E-mail: ilonadb@lewispr.com Web:http://www.lewispr.com

All product and service names mentioned herein may be the trademarks of their respective owners.

LEWIS - Global Public Relations

Hoevenweg 23
5652 AW Eindhoven
Nederland

Tel: +31 40 235 46 00
Fax: +31 40 235 46 01
Web: www.lewispr.com