Gemeente Tilburg

Datum
8 maart 2006

Definitieve instemming fase 1 Jeruzalem

Raadscommissie Fysiek gaat akkoord met plannen voor sloop en nieuwbouw

Tijdens de Raadscommissie Fysiek van 23 januari 2006 heeft de commissie ingestemd met de plannen van Tiwos voor fase 1 van de sloop en nieuwbouw in Jeruzalem. Dit betekent dat de zestien woningen aan de Schermerstraat, Beemsterstraat en Betuwestraat (3 t/m 17 oneven nummers) gesloopt gaan worden. Op deze plek wil Tiwos een appartementencomplex voor senioren bouwen.

Aan dit definitieve besluit heeft de commissie twee voorwaarden gesteld. Bewoners van de zestien woningen die naar een gerenoveerde woning in Jeruzalem willen verhuizen, hoeven (indien de bewoners dit aangeven) slechts één keer te verhuizen. Tiwos moet met deze voorwaarde rekening houden en onderzoekt momenteel de haalbaarheid hiervan. De tweede voorwaarde houdt in dat het plan zich uitstrekt over het totaalgebied van fase 1 en dat dus ook het Amarantgebouw gesloopt wordt.

Vervolgprocedure

De komende tijd werkt Tiwos aan de verdere uitwerking van de nieuwbouwplannen voor Jeruzalem. Zodra er meer bekend is over het ontwerp van de nieuwbouw, ontvangt u een uitnodiging voor een informatieavond. Tijdens de informatieavond presenteert Tiwos het ontwerp. Omwonenden kunnen uiteraard gebruik maken van de mogelijkheid bezwaar te maken tegen het ontwerp. Het ontwerp wordt vervolgens gepresenteerd aan de gemeenteraad.

Meer informatie?
Mocht u naar aanleiding van deze brief nog vragen of opmerkingen hebben, dan kunt u contact opnemen met projectleider Marieke Prins, telefoon 013 - 542 92 04 of via email Marieke.Prins@tilburg.nl.

U kunt ook contact opnemen met de Werkgroep sloop/nieuwbouw, opbouwwerk Jeruzalem, telefoon 013-5424798 of via werkgroepjeruzalem@hotmail.com

Voor vragen over uw woonsituatie kunt u contact opnemen met wijkconsulent Cristel van Roozendaal van woningcorporatie Tiwos, telefoon 013 - 549 08 73 of via email kristelvanroozendaal@tiwos.nl


---- --