Socialistische Partij

SP Alkmaar :: Nieuws

SP Alkmaar euforisch over winst!

08-03-2006 * De SP heeft in Alkmaar een top overwinning behaald. Met 14 procent van de stemmen heeft de SP een reuzesprong gemaakt in de Alkmaarse politiek. De SP is van de zevende- nu de derde grootste partij van Alkmaar. Uiteindelijk werd de winst uitgedrukt in vijf zetels.

Matt Delahaij De top vijf van de lijst komt in de raad, alleen kwam Mohamed Ezhar op voorkeursstemmen binnen op plaats drie, terwijl hij vierde op de lijst stond. De SP wordt verder de komende vier jaar vertegenwoordigd door Matt Delahaij, Mirjam Hamberg, Jaap Sikkens en U"lfet Karahan.

Met veel zelfvertrouwen waren de kandidaten naar het stadskantoor getrokken om de verkiezingsuitslag te horen. Vanaf de eerste tussenuitslag was duidelijk dat er wel vijf zetels in zaten. Even leek het erop dat het er zes zouden worden, maar bij de definitieve uitslag waren het er vijf. Toch een geweldig mooie groei van twee zetels.

Mirjam Hamberg Ulfet Karahan

In gesprek met Burgemeester Van Rossen liet fractievoorzitter Matt Delahaij weten dat hij wel een stijging verwachtte maar dat hij zeer blij was met de geboekte winst.
Jaap Sikkens Mohamed Ezhar

SP Alkmaar bedankt al haar kiezers voor hun stem. We vragen u de komende 4 jaar samen met de SP te werken aan een beter Alkmaar.