Politie Zaanstreek-waterland



Nieuwsberichten woensdag 8 maart 2006

Zaanstreek-Waterland, 08-03-2006

Met: Verdachte zware mishandeling aangehouden, controles, en golf autokraken

Controles

Den Ilp, dinsdag 7 maart 2006, 16:48 uur.

Dinsdagmiddag werd op Den Ilp een snelheidscontrole gehouden in de bebouwde kom waar hooguit 50 km per uur mag worden gereden. De hoogst gemeten snelheid was 89 km per uur en er werden totaal 22 voertuigen op de foto gezet. De apparatuur deed de metingen in de richting van Landsmeer. Woensdagochtend stond de radarauto op de Oosterweg in Edam. Ter plaatse is 60 km per uur toegestaan. 17 voertuigen die te snel voorbij reden werden gefotografeerd. De radarauto stond met de voorzijde richting Edam. In de Noordbeemster op de Schermerhornerweg werden 14 voertuigen op de foto gezet die sneller dan de maximaal toegestane 80 km per uur reden. De hoogst gemeten snelheid was hier 109 km per uur. Op de Jaagweg bij Watergang werden slechts acht van de 1100 gecontroleerde voertuigen op de foto gezet wegens te hoge snelheid. De maximumsnelheid is ter plaatse 80 km per uur en er werd gecontroleerd richting Purmerend.

Diefstal navigatiesystemen

Purmerend, dinsdag 7 maart 2006, 17:55 uur.

Een medewerker van een winkel in auto- en fietsaccessoires heeft bij de politie aangifte gedaan van diefstal van twee navigatiesystemen. Een man griste de systemen uit de handen van een verkoper en ging er vandoor. De dader werd omschreven als een Nederlands sprekende, ongeveer 19-jarige, negroïde man van circa 185 cm lang met kort donker haar in vlechtjes of dreadlocks en een opvallend scheef ondergebit. De man had een rood met zwarte pet op met opdruk New York Yankees op en droeg een bruin vest, een blauwe trainingsbroek en witte sportschoenen. De jongeman had een opvallende gouden ring (soort zegelring) aan zijn rechterhand. Getuigen van de diefstal of die menen de man aan het signalement te herkennen worden verzocht contact op te nemen met het wijkteam Purmerend Centrum via 0900-8844.

Verdachte zware mishandeling aangehouden

Purmerend, dinsdag 7 maart 2006, 20:27 uur.

De politie heeft een 24-jarige man uit Purmerend aangehouden die wordt verdacht van zware mishandeling van een 21-jarige plaatsgenote. Agentes troffen na een melding op de Rio Grandestraat de verdachte gebogen over zijn slachtoffer aan. Door te slaan met een helm en hevig verzet tegen de agentes wist de man aan arrestatie te ontkomen. Een uitgebreide zoektocht, ook met een politiehond, leverde niet de gewenste aanhouding op. De vrouw was intussen naar het ziekenhuis gebracht waar werd geconstateerd dat haar kaak, neus en één of meer ribben vermoedelijk gebroken waren. Ook werd duidelijk dat de verdachte de vriend van het slachtoffer was. Woensdagochtend meldde de verdachte zich aan het politiebureau waar hij vervolgens werd aangehouden, ingesloten en in verzekering gesteld. De man zou zijn vriendin hebben geslagen naar aanleiding van ruzie in de relationele sfeer.

Beller aangehouden

Purmerend, woensdag 8 maart, 00:51 uur.

Een 37-jarige man uit Purmerend is door de politie in zijn woning op de Dijckscampenlaan aangehouden omdat hij overlast op de politietelefoon en in zijn omgeving veroorzaakte. De man hield met zijn telefoon het politienummer ernstig bezet terwijl hij geen melding had. Agenten gingen naar de woning van de man en troffen hem daar hevig schreeuwend aan. Hier vond de omgeving overlast van. De verdachte werd aangehouden, ingesloten en zijn telefoon werd in beslag genomen.

Snelheid

Koog aan de Zaan, woensdag 8 maart 2006, 13:07 uur.

De politie heeft bij een snelheidscontrole op de Provincialeweg Zaandam-Castricum woensdagochtend 67 voertuigen op de foto gezet die sneller dan de toegestane 70 km per uur reden. 95% van de gecontroleerde voertuigen hield zich wel aan de maximumsnelheid. Het statief met de apparatuur stond opgesteld richting Zaandijk.

Onder invloed

Purmerend, 8 maart 2006, 03:45 uur

De politie heeft het rijbewijs ingevorderd van een 42-jarige man uit Middenbeemster. De blaastest wees uit dat de autobestuurder een promillage had van 1,3. Ruim tweeënhalf keer de toegestane hoeveelheid. De man kreeg een rijverbod van zes uren opgelegd en werd heengezonden met een proces-verbaal op zak.

Vernieling auto

Zaandam, 7 maart 2006, 16:53 uur.

De politie heeft twee jongeren van 12 en 13 jaar uit Zaandam aangehouden op verdenking van het vernielen van een auto op het Hanenpad. Een getuige meldde de politie dat de jongens over een auto heen zouden lopen en er tegen zouden urineren. Beide jongens zijn meegenomen naar het bureau voor verhoor.

Golf autokraken

Assendelft en Zaandijk, dinsdag 7 maart 2006.

De politie onderzoekt een golf autokraken die werd gepleegd in de nacht van maandag op dinsdag in Assendelft en in Zaandijk. In het 'witte dorp' oftewel de pastoorsbuurt in Assendelft werden ten minsten tien auto's opengebroken. Meestal werd de deur geforceerd of onzichtbaar opengemaakt en de radio meegenomen. Ook in de omgeving van het Boksland en het Guurtjesmarken werden ten minste vijf autobezitters slachtoffer van inbrekers. In het nieuwe gedeelte van de wijk Rooswijk in Zaandijk werd melding gemaakt van ten minste vijf auto-inbraken. De politie vraagt eventuele getuigen contact op te nemen met het wijkteam in Assendelft via 0900-8844. Voor de kraken in Rooswijk kunnen getuigen het zelfde nummer bellen en vragen naar het wijkteam Westerkoog Rooswijk en Zaandam West.

Laatst gewijzigd 08-03-2006 15:18 | © Politie Zaanstreek-Waterland |