innovaphone @ CeBIT 2006 - IP-telefoon voor extreme .........

Innovaphone ag

innovaphone @ CeBIT 2006 - IP-telefoon voor extreme omstandigheden: innovaphone en Funke + Huster Fernsig presenteren hun speciale telefoon

SINDELFINGEN, Duitsland, March 8 /PRNewswire/ --


- De specialist op het gebied van IP-telefonie, innovaphone, en de telecommunicatie- en signaleringsexperts Funke + Huster Fernsig, gevestigd in Muelheim, hebben samen een speciale telefoon ontwikkeld voor industrieel gebruik, die onder extreme omstandigheden gebruikt kan worden. De bedrijven zullen deze speciale telefoon samen presenteren op de CeBIT van dit jaar.

De IP 150 onderscheidt zich door ultramoderne IP-technologie gecombineerd met de kracht en duurzaamheid van de apparaten van Funke + Huster Fernsig. De apparaten hebben een modulaire constructie - een vast basisapparaat met variabele uitrusting. Dit betekent dat ze geschikt zijn voor alle mogelijke industriële eisen: bestand tegen brand en ontploffingen, het weer, vocht, dampen en water. Deze speciale telefoons van Funke + Huster worden echter al op vele verschillende gebieden gebruikt en niet alleen in extreme toepassingen zoals op olieplatforms en in chemische en farmaceutische productiefabrieken. Ook ziekenhuizen en verzorgingshuizen en eveneens in de privé-sfeer wordt de telefoon gebruikt met bijvoorbeeld een extra groot toetsenpaneel of een anti-bacteriële plastic hoes.

De IP-telefoon IP 150, een samenwerkingsproject van innovaphone en FHF, combineert de ultramodernste inwendige IP-technologie met een krachtige en duurzame verpakking. Bedrijven die al een IP-PBX op hun kantoren hebben, kunnen op deze manier gemakkelijk hun productiefabriek integreren in de interne bedrijfsinfrastructuur met behulp van hetzelfde medium. Het duurzame omhulsel is gemaakt van stootbestendig plastic en is bestand tegen zuren, alkali en smeermiddelen. Het apparaat is bovendien geschikt voor montage aan de muur of als bureautelefoon. De ringtoon op dit apparaat kan ingesteld worden tot 92 dB (A), wat erg handig kan zijn op werkplekken met veel lawaai.

Dagmar Geer, lid van de marketing- en persdirectie bij innovaphone AG is "ervan overtuigd dat de IP 150 een belangrijk gat vult en erg populair in de industrie zal worden. De combinatie met de innovaphone PBX betekent dat de telefoon alle voordelen van moderne telefonie bevat in een duurzame verpakking."

Er wordt verwacht dat de telefoon in het 3e kwartaal van 2006 te koop is via de gebruikelijke verkoopkanalen van innovaphone. (www.innovaphone.com).

Over innovaphone

innovaphone AG levert diensten met leidende technologie voor oplossingen op het gebied van IP-telefonie. In tegenstelling tot zowel fabrikanten van traditionele telefoonsystemen en leveranciers van netwerkuitrusting concentreert innovaphone zich uitsluitend op de ontwikkeling, productie en distributie van IP-telefonieoplossingen. Het bedrijf is een van de zeer weinig leveranciers die vastberaden zijn IP-telefonie te implementeren. Iedere IP-oplossing door innovaphone ondersteunt de onafhankelijke convergentiestandaards H.323 en SIP. Dit zorgt ervoor dat alle voordelen van IP-telefonie - flexibiliteit, investeringsveiligheid en efficiëntie - volledig benut worden.

Na enkele jaren van intense ontwikkeling heeft innovaphone een productfamilie ontworpen van de hoogste technologische standaard. De eerste IP-gateway (IP 400) werd in 1998 geïntroduceerd, een jaar nadat het bedrijf was opgericht. Deze gateway werd in januari 2000 opgevolgd door de IP 3000 en door de IP-telefoon tiptel innovaphone 200 twee maanden later. Het hart van het productspectrum is het IP-telefoniesysteem innovaphone PBX, ontwikkeld door innovaphone.

innovaphone AG werd in 1997 opgericht door vijf pioniers die uit de ISDN-wereld kwamen. De belangrijkste kantoren van het bedrijf zijn gevestigd in Sindelfingen. Ongeveer 40 medewerkers werken momenteel op de kantoren in Sindelfingen (hoofdkantoor), Hannover (opleidingscentrum), Berlijn, Bozen (Italië) en Eskjö (Zweden). Het bedrijf ontwikkelt activiteiten in heel Europa. Op de lijst van bedrijven en instituten die gebruik maken van de IP-oplossingen van innovaphone, staan onder andere Heinrich Bauer Publishers, het VW-opleidingscentrum, de Ruhr Universiteit te Bochum, de Zwitserse televisie, het Fraunhofer Instituut en Sparkasse Stralsund.

Perscontact:

Dagmar Geer
e-mail: dgeer@innovaphone.de

Dr. Petra Wanner-Meyer
e-mail: pwanner-meyer@innovaphone.de

innovaphone AG
Böblinger Strasse 76
71065 Sindelfingen
Telefoon +49-(0)7031-73009-0
Fax +49-(0)7031-73009-99

Internet www.innovaphone.de