Elke website krijgt een feed

UTRECHT, 20060308 -- Het vandaag gelanceerde FeedYes.com geeft alle websites op het internet een rss feed. Gebruikers van FeedYes geven het adres van een website op, waarna FeedYes.com de informatie op de website in een feed vertaalt. Iedereen met een RSS reader kan zich op de feeds abonneren. Hoewel steeds meer sites standaard een feed aanbieden met hun laatste nieuws, is het aantal websites zonder feed nog altijd vele malen groter. Mensen die het nieuws op dergelijke sites via een rss reader willen volgen, kunnen voortaan met FeedYes.com zelf een feed aanmaken.


Ajax en Het Financieele Dagblad
Volgens een woordvoerder van de service is het opmerkelijk dat nog altijd veel sites geen feed aanbieden. Het aantal mensen dat een rss reader gebruikt om nieuws te volgen is in 2005 ruim verdubbeld ten opzichte van 2004. Sites zonder feed lopen daardoor het risico bezoek mis te lopen. De woordvoerder: "Goed bezochte websites als Ajax.nl en FD.nl hebben bijvoorbeeld nog geen rss feed. Met FeedYes.com is het mogelijk om in twintig seconden een feed voor beide sites te creëren."

Maatwerk feeds
De afgelopen weken hebben tweehonderd mensen de service van FeedYes.com getest. Volgens de woordvoerder blijkt uit de resultaten dat mensen de dienst niet alleen voor sites zonder feed gebruiken, maar ook om maatwerk feeds te creëren voor websites die wel al een feed aanbieden: "Vaak bieden websites maar één feed aan voor de homepage, maar niet voor onderliggende pagina's. Met FeedYes.com kunnen mensen nu voor elke pagina een feed maken."




Ingezonden persbericht