Politie Gelderland-Midden

Huiselijk geweld: man aangehouden

Publicatiedatum: 9-3-2006 12:18:08

Arnhem - Een 35-jarige man uit Arnhem is woensdagmiddag door de politie aangehouden wegens huiselijk geweld tegen zijn vrouw en kinderen. De echtgenote meldde zich woensdag bij de politie voor het doen van aangifte. Volgens de vrouw zou zij al vaker door haar man zijn geslagen. Ook de drie kinderen (in de leeftijd van acht, zes en vier jaar) zouden volgens de vrouw regelmatig worden geslagen met een stok. Nadat de aangifte was opgenomen gingen agenten naar de woning van het stel, waar de man werd aangehouden. In de woning werd ook een stok in beslag genomen waarmee geslagen zou zijn. De Arnhemmer is in verzekering gesteld.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Zoon aangehouden na mishandeling vader

Publicatiedatum: 9-3-2006 12:17:35

Rozendaal - De politie van Rozendaal heeft woensdagavond een achttienjarige jongen in zijn ouderlijk huis aangehouden. De jongen zou zijn 53-jarige vader bij een ruzie hebben geslagen. Die raakte evenwel niet gewond maar deed wel aangifte. De ruzie zou ontstaan zijn over geld. Na het voorval werd de politie gewaarschuwd die de jongen in de woning aanhield. Hij is in verzekering gesteld.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Aanhoudingen na winkeldiefstallen

Publicatiedatum: 9-3-2006 12:17:00

Arnhem - Door de Arnhemse politie zijn woensdag drie verdachten aangehouden na winkeldiefstallen. Op de Groningensingel werd door winkelpersoneel een 48-jarige Arnhemmer betrapt. De man zou voor ongeveer 18 euro aan vleeswaren hebben gepakt en zonder af te rekenen naar buiten zijn gelopen. Toen hij door winkelpersoneel werd aangesproken reageerde de managressief en dreigde een schermutseling. De man zou vervolgens wel de gestolen spullen hebben teruggelegd maar ging er daarna vandoor. Gewaarschuwde agenten wisten de man op aanwijzen van het personeel in de buurt in de kraag te vatten. De Arnhemmer is in verzekering gesteld.
Een veertienjarig meisje uit Dieren en een leeftijdsgenootje uit Spankeren werden 's middags aangehouden nadat ze op diefstal waren betrapt bij een warenhuis aan de Ketelstraat. De twee zouden sieraden en cosmetica hebben meegenomen zonder af te rekenen. Bij het verlaten van de zaak werden de meisjes door beveiligingspersoneel aangehouden en aan de politie overgedragen. De meisjes bekende de diefstallen en zijn later aan hun ouders overgedragen. De twee hangt nu een alternatieve straf boven het hoofd via bureau Halt van justitie.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---