Gemeente Beuningen


Smile voor auto's in Duivenkamp

Metingen van de snelheid via Snelheids Informatie Displays In het kader van het project Veilige Schoolomgeving heeft de gemeente vorig jaar twee displays aangeschaft, die op wisselende plekken binnen de gemeente een plekje krijgen. De gegevens vanuit de geplaatste SnelheidsInformatie Displays (SID) geven een redelijke indicatie van aantallen passerende voertuigen en ter plaatse gereden snelheden.

Werking van de SID
De SID maakt twee snelheidsmetingen. Beiden komen in beeld met daartussen een lachend of sipkijkend gezichtje. Stel dat men met 40 km per uur aan komt rijden dan geeft de SID "40" en een "sipkijkende smiley" aan want de snelheid is hoger dan de toegestane snelheid, namelijk 30 km per uur. Als de snelheid daarna terugloopt naar 28 km per uur dan geeft de SID "28" en een "vrolijk kijkende smiley" aan. Zowel de IN-snelheid als de UIT-snelheid worden gemeten en opgeslagen. De meetgegevens van fietsers worden ook opgeslagen. Omdat de fietsers ook geteld worden, en omdat er onzuiverheden met de tellingen zijn als auto's dicht achter elkaar aan rijden, zijn de gegevens van de SID slechts richtlijnen en geen officiële intensiteitengegevens. Ze geven natuurlijk wel een redelijke schatting van het aantal bewegingen op het gemeten wegvak.

Gegevens SID Meerkoetlaan Beuningen
Na de renovatie van de Duivenkamp heeft wethouder Peereboom toegezegd dat de SID in de Meerkoetlaan (tijdelijk) een plaatsje krijgt. De SID hangt er vanaf 22 februari, het verkeer richting het westen wordt gemeten. De eerste gegevens wijzen uit dat 75% van de automobilisten zich aan de geldende snelheid van 30 km. per uur houdt. Verder blijkt slechts 5% harder dan 40 km. per uur te rijden. De gemiddelde snelheid bedroeg 25 km. per uur. De SID blijft op de huidige plaats nog een tijdje hangen om wat meer meetgegevens te krijgen.

Gegevens SID Koningstraat Beuningen
Deze SID hangt ter hoogte van De Fontein vanaf half december. In deze 30 km-zone ligt de gemiddelde snelheid op 37 km. per uur. Van alle automobilisten rijdt 60% langzamer dan 40 km. per uur. Deze SID wordt binnenkort verplaatst naar de Trajanussingel om metingen ter plaatse van De Peppel te kunnen doen.

Bent u tot nu toe bij het passeren van de SID nog niet beloond met een "Smile", dan betekent het dat uw snelheid omlaag moet!