Ingezonden persbericht


persbericht

Succesvolle plaatsing vastgoed cv akronned viii

Amsterdam,9 maart 2006 - Akron Vastgoed Nederland BV heeft met succes Vastgoed CV AkronNed VIII geplaatst. Het fonds met een waarde van ¤ 16 mln euro en een commanditair vermogen van ¤ 5 mln, verdeeld over 25 participaties van ¤ 200.000, was binnen 10 dagen overtekend. Directeuren Jeroen van Valen en Gerben Vreugdenhil lanceren hiermee het eerste nieuwe vastgoedfonds sinds enige jaren. In de zomer van 2006 staat de lancering van vastgoedfonds AkronNed IX gepland.

Op 8 maart nam Vastgoed CV AkronNed VIII het nieuwe, kwalitatief hoogwaardige kantoorgebouw af, dat is gelegen op een zichtlocatie in Groningen met Gasunie Trade & Supply als huurder. Namens koper trad op Molenbeek & Partners uit Utrecht. DTZ Zadelhoff verkocht het gebouw in opdracht van Visser Investment. Als financier treedt op FGH Bank uit Utrecht. Het fonds heeft een geprognosticeerd gemiddeld totaal rendement (enkelvoudig) van 13,0% en heeft een verwachte IRR van 11,3%.

Kwaliteitsaanbieder Akron Vastgoed Nederland acquireert, structureert en beheert duurzame vastgoedbeleggingsfondsen voor de Nederlandse particuliere belegger. Sinds 1995 zijn acht fondsen ter waarde van ¤ 130 miljoen in de markt geplaatst. Hoogwaardige gebouwen op uitstekende locaties, solvabele huurders en gunstige financieringsvoorwaarden hebben keer op keer tot uitstekende resultaten geleid. Over de eerste drie, inmiddels beëindigde fondsen, werd een gemiddeld rendement van boven de 15% behaald. De vijf nog operationele fondsen haalden alle tot nu toe minimaal de geprognosticeerde rendementen.

Inmiddels zijn de voorbereidingen gestart voor Vastgoedfonds AkronNed IX. Dit nieuwe fonds zal in de zomer van 2006 worden gelanceerd. Voorts oriënteert Akron Vastgoed Nederland zich momenteel op de Oost-Europese markt. In stabiele landen met groeiende economieën als Polen, Tsjechië en Hongarije worden interessante beleggingsmogelijkheden onderzocht teneinde de Nederlandse belegger Europese spreiding aan te bieden, alsmede een aantrekkelijk rendement.

Akron Vastgoed Nederland is een volle dochter van de Akron Group. Deze pan-Europese vastgoed investerings- en asset management onderneming heeft vastgoedbeleggingen in Nederland, Duitsland, Hongarije, Polen en Oostenrijk. De waarde bedraagt inmiddels ruim ¤ 650 mln, waarvan ¤ 350 mln in Nederland. In 2005 verwierf zij voor haar klanten onder meer het prestigieuze Magna Plaza in Amsterdam.


* * *