Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland

* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland. * District Apeldoorn

P E R S B E R I C H T

POLITIEDISTRICT APELDOORN

9 maart 2006

Apeldoorn - Aanrijding na negeren rood licht Een 59-jarige man uit Emst en een 72-jarige man uit Apeldoorn kwamen dinsdagavond (07/03) met elkaar in botsing op de kruising Lange Amerikaweg - Kayersdijk - Hansengraaf. De 59-jarige man negeerde een rood stoplicht, waardoor hij tegen de 72-jarige man botste, die op dat moment door groen reed. Er vielen geen gewonden, alleen de auto's raakten beschadigd.

Apeldoorn - Auto botst met fietser Een 77-jarige automobilist uit Apeldoorn verleende woensdagochtend (08-03) geen voorrang aan een 17-jarige fietser uit Apeldoorn. De fietser kwam vanuit de Marchantstraat en reed de kruising op. De automobilist kwam vanaf het Ambachtsveld en reed de fietser aan, die op het fietspad reed. Het letsel van de jongen viel mee; hij had alleen last van zijn knie.

Apeldoorn - Poging tot inbraak In de nacht van woensdag op donderdag (08-09/03) probeerden twee jongens van 16 en 18 jaar in te breken bij een bedrijf aan de Sleutelbloemstraat. De politie kreeg rond 01.20 uur een melding, dat de twee zich verdacht ophielden bij een bedrijfspand. De gealrmeerde agenten betrapten de twee; één van hen kon direct gearresteerd worden, de ander probeerde te vluchten. Beiden werden naar het politiebureau gebracht en voor verhoor ingesloten.

Apeldoorn - Diefstal 120 meter stroomkabel In de nacht van dinsdag op woensdag (07-08/03) hebben onbekenden een stroomkabel gestolen. De kabel lag langs de Vlijtseweg, waar momenteel rioleringswerkzaamheden plaatsvinden. Het is nog niet duidelijk hoe de stroomkabel is meegenomen.

Einde berichten

Nadere informatie: Bureau Communicatie Persvoorlichting Anton de Ronde, 055 - 548 60 52

---- --