Eicon Networks ondersteunt SS7-signaling voor Diva Server-lijn

Applicaties geschreven voor Diva Server API's nu ook geschikt voor ISDN en SS7/ISUP carrier-omgevingen

Den Haag, 9 maart 2006 - Eicon Networks, leverancier van producten en technologieën voor 'Media Processing', annonceert nieuwe software die ondersteuning van het SS7 signaling-protocol toevoegt aan de Diva Server productlijn. De nieuwe Diva Server SoftSS7 software laat alle bestaande of nieuwe applicaties die voor de Diva Server API's zijn geschreven, inclusief CAPI, naadloos functioneren in zowel ISDN- als SS7/ISUP carrier-omgevingen. Dit geeft Eicon-partners de flexibiliteit om hun bestaande op Diva Server-gebaseerde applicaties volledig te integreren in carrier-netwerken, zonder extra ontwikkelkosten.

Met de nieuwe Diva Server SoftSS7 software is het tijdens het installeren van een applicatie met Diva Server PRI/E1-adapters alleen nodig de voor SS7 relevante parameters te configureren, om deze applicatie onveranderd in een netwerk met SS7-signaling te kunnen gebruiken. Diva Server SoftSS7 is ideaal voor call-routing, messaging en 3G videotelefonie. SoftSS7 kan eveneens worden gebruikt met elke andere applicatie die direct aan een carrier-netwerk is gekoppeld.

De nieuwe software ondersteunt tot 247 CIC-kanalen (Circuit Identification Codes) per server. Zoals met alle andere Diva Server-producten het geval is, kunnen alle ondersteunde applicaties en verbindingstypen parallel worden gebruikt (zoals fax, analoog, VoIP, V.90). Voorts kunnen lijntesters of protocolconverters voor SIP, Q-SIG, ETSI en SS7 worden geïmplementeerd op een enkele multi-PRI adapter.

SoftSS7 geeft applicatieontwikkelaars meer flexibiliteit. Zo kunnen bijvoorbeeld SS7-verbindingen en CIC's worden gebruikt op één of meerdere E1-interfaces. Dit betekent dat kleinere en dus goedkopere omgevingen met minder Diva Server-adapters kunnen volstaan.

"Het toevoegen van SS7 aan de Diva Server productfamilie stelt Eicon-partners in staat om hun huidige applicaties en know-how uit te breiden naar de carrier-markt", zegt Arndt-Michael Meyer, Productlijn Manager van Eicon Networks. "Een van de belangrijkste voordelen is dat Eicon het mogelijk maakt om dezelfde hardware voor alle technologieën te gebruiken. Wanneer slechts één type kaart gebruikt hoeft te worden, verminderen de kosten en wordt de logistiek vereenvoudigd. Diva Server SoftSS7 zorgt er vanaf nu voor dat de Diva Server dual- en quad-span PRI/E1 telefonieadapters schaalbare oplossingen bieden die voldoen aan de specifieke eisen van carriers."

Diva Server SoftSS7 is te downloaden van http://www.eicon.com.

Eicon Networks
Eicon Networks is sinds 1984 wereldwijd leverancier van betrouwbare communicatieproducten voor bedrijfsapplicaties binnen netwerken. Tot het portfolio van het bedrijf behoort de Diva-reeks van mediaverwerkende producten voor spraak, telefonische conferenties, fax en documentverwerking, en de Eiconcard-reeks voor het verwerken van transacties en de Shiva-reeks van beveiligingsproducten. Eicon distribueert, verkoopt en ondersteunt haar producten in meer dan tachtig landen, via een netwerk van verkooppartners, telecommunicatiebedrijven, Internet Service Providers (ISP's) en Original Equipment Manufacturers (OEM's), waaraan Eicon ook op lokaal niveau ondersteuning biedt. Meer informatie over Eicon Networks is te vinden op www.eicon.nl.