Politie Gelderland-Zuid

Tegenstribbelende zwartrijder aangehouden

Nijmegen, 09-03-2006 o Donderdagmiddag heeft een controleur van een vervoersbedrijf op de Weurtseweg een 17-jarige Nijmegenaar aangehouden omdat die geen geldig vervoersbewijs kon tonen.

Toen de controleur zijn vervoersbewijs bekeek, zag hij meteen dat het vals was. Toen hij de jongen naar zijn legitimatie vroeg, bleek hij die zich niet bij zich te hebben. De controleur vertelde de 17-jarige dat hij was aangehouden. Hierop wilde de jongen ervandoor gaan, maar de controleur kon hem nog net aan zijn jas vastgrijpen. De tas van de jongen bleef achter. De 17-jarige trok snel zijn jas uit en rende weg. Maar kennelijk wilde de jongen wel graag zijn jas hebben, want even later kwam hij weer terug.

Hij riep dat hij zijn spullen terug wilde. De controleur zei dat dat geen probleem was, als hij mee zou werken. Omdat de jongen weer weg wilde lopen, pakte de controleur hem vast. De jongen verzette zich hevig. Een collega van de man kwam hem te hulp. Toen staakte de jongen zijn verzet en kon worden overgedragen aan de gealarmeerde politie, die hem meenam naar het politiebureau. (07)