Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland

* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland. * District Achterhoek

P E R S B E R I C H T

POLITIEDISTRICT ACHTERHOEK

09 maart 2006

Varsseveld - Motorrijder gewond

Een 52-jarige automobilist uit Varsseveld verleende op woensdag (08-03) rond 17.35 uur geen voorrang aan een 53-jarige motorrijder uit Terborg en een aanrijding was het gevolg. Het ongeval gebeurde op de kruising Aaltenseweg en Spoorstraat. De motorrijder werd met onbekende verwondingen overgebracht naar het ziekenhuis. Beide voertuigen raakten beschadigd en moesten worden weggesleept.

Winterswijk - Voetganger aangereden

Een 62-jarige voetgangster uit Winterswijk raakte gewond bij een bij een verkeersongeval met een 49-jarige plaatsgenoot op een bromfiets. De vrouw liep op woensdag (08-03) rond 23.05 uur op de Groenloseweg toen de bromfietser, die in dezelfde richting reed, haar schepte. Ze viel met haar hoofd op de grond en raakte tevens gewond aan een been. De politie heeft haar voor behandeling naar het ziekenhuis gebracht.

Steenderen - Rijbewijs ingenomen

Een 61-jarige automobilist uit Steenderen bleek bij een politiecontrole op donderdag (09-03) rond 01.55 uur op de Covikseweg onder invloed van alcohol. Hij werd door de politie aangetroffen toen hij tevergeefs probeerde zijn auto uit een droge sloot te rijden. De man blies 2,2 promille. De politie nam zijn rijbewijs in en maakte proces-verbaal op.

Didam / Lichtenvoorde - Controle zwaar verkeer

De politie heeft in samenwerking met het KLPD twee controles op zwaar verkeer uitgevoerd, te weten op dinsdag (07-03) in Didam op de A18 en op woensdag (08-03) in Lichtenvoorde op de N313 en N18. In totaal werden er 72 vrachtwagencombinaties gecontroleerd en kregen 35 bestuurders een boete voor oa overbelading, APK, te korte rusttijden, ondeugdelijke stuurinrichting/remmen.

Winterswijk - Blauwe dag

De politie heeft In het kader van de "Blauwe Dag" diverse verkeerscontroles uitgevoerd in de gemeente Winterswijk op woensdagmorgen en -middag (08-03). Er werden in totaal 56 boetes uitgereikt voor gordel, snelheid, niets handsfree bellen, doorgetrokken streep, parkeren zonder parkeerschijf en fietsen in het voetgangersgebied.

EINDE BERICHTEN

Nadere informatie: Bureau Communicatie Persvoorlichting Anton de Ronde 055 - 548 60 52

---- --