Provincie Zeeland



Tijdelijke verkeersleiding bij sluis Terneuzen

Gedeputeerde Staten van Zeeland hebben vervoerder Connexxion opdracht gegeven te starten met het inrichten van een tijdelijke verkeersleiding bij de sluis in Terneuzen. Sinds de stremming van de sluis vorige week verloopt het busvervoer daar moeizaam.

Connexxion heeft GS voorgesteld om bij de sluis een verkeersleider aan te stellen die het busvervoer beter kan regelen in geval van file of een geopende brug. Omdat de reizigers zijn gebaat bij een snelle en adequate aanpak van dit probleem hebben GS Connexxion opdracht gegeven om de verkeersleiding in te zetten.

Connexxion gaf in het verzoek aan GS aan dat het installeren van een verkeersleiding van Connexxion bij de sluiswachter een oplossing kan zijn om de dienstregeling zo goed mogelijk uit te voeren. Deze verkeersleiding krijgt opdracht om de totale bussenloop in Zeeuwsch-Vlaanderen te coördineren. De medewerker ziet tijdig aankomen welke brug wordt geopend en hoort waar de files staan en kan op deze manier adequaat inspelen op de situatie.

De stremming van de sluis heeft grote gevolgen voor de dienstverlening van het openbaar vervoer. Dagelijks passeren 200 bussen de sluizen bij Terneuzen.
Connexxion heeft in samenwerking met de gemeente Terneuzen en Rijkswaterstaat al noodmaatregelen getroffen. Zo kunnen de bussen een stilstaande file passeren en is het éénrichtingsverkeer bij het busstation opgeheven. Ondanks deze maatregelen treden toch vertragingen op, vallen er ritten uit en worden aansluitingen niet gehaald.

Connexxion heeft onderzocht of het inzetten van extra materieel en het rijden van een andere route een oplossing kan bieden. De verkeersopstopping maakt inzet van extra materiaal onnodig en alternatieve routes zijn niet aanwezig. Daarom wil de vervoerder nu een verkeersleider installeren.

9 maart 2006, M. Walrave, telefoon 0118-631225, persberichtnummer 29/2006.

E-mail mij bij wijziging E-mail deze pagina