Gemeente Rotterdam
Commissie Relatie Burger - Overheid presenteert advies

Op 14 december jl. heeft burgemeester Opstelten de commissie Relatie Burger - Overheid ingesteld. De commissie bestaat uit prof. dr. J.Th.J. van den Berg (voorzitter), prof. dr. H.J.G. Beunders, prof. dr. Th.W.A. Camps en mr. F.H.G. de Grave. De aanleiding voor het instellen van de commissie is gelegen in de motie Van den Born - Van Gent "Relatie burger en overheid", door de gemeenteraad aangenomen op 11 november 2004.

De opdracht aan de Commissie Relatie Burger - Overheid luidde als volgt:

- Inventariseer en analyseer de knelpunten in het presteren van de gemeentelijke overheid in termen van dienstbaarheid, klantgerichtheid, daadkracht, transparantie en betrouwbaarheid.

- Ontwerp één of meer oplossingsvarianten en besteed daarbij in het bijzonder aandacht aan de bestuurlijke en ambtelijke organisatie die daarvoor nodig is.

- Formuleer op basis daarvan de mogelijke bestuurlijke agenda voor de komende raadsperiode op basis waarvan door gemeente- en deelgemeentebesturen concrete stappen gezet kunnen worden, die het presteren van de gemeentelijke overheid op deze terreinen substantieel verbeteren.

- Breng uw advies uit, daags na de (deel)gemeenteraadsverkiezing van 2006, zodat het desgewenst gebruikt kan worden voor de formulering van het collegeprogramma c.q. de bestuursprogramma's van de dagelijkse besturen van de deelgemeenten.

De Commissie zal zijn advies op donderdag 9 maart om 14.30 uur tijdens een persconferentie toelichten. De bijeenkomst vindt plaats in kamer 105 van het Stadhuis.

noot voor de redactie/

Gemeente Rotterdam