Emigratiebeurs 2006 - Dé informatiebron voor een ............

Fairway events

Emigratiebeurs 2006 - Dé informatiebron voor een internationale uitdaging

NOORDWIJK, Nederland, February 2 /PRNewswire/ --
Een carrière in het buitenland, een nieuwe uitdaging, verhuizen, ver weg of dichtbij, plannen realiseren, een eigen bedrijf starten, de wereld ontdekken, op zoek naar inspiratie?

Tijdens de emigratiebeurs komen dromen tot leven en worden alle opties ontdekt.

Emigratie 2006 vindt plaats op 10 en 11 maart 2006 in het Home Boxx Exhibition Center in Nieuwegein/Utrecht.

Een record aantal emigranten.

Volgens de verwachtingen zullen zich dit jaar meer dan 120.000 families in het buitenland vestigen. Deze groep bestaat uit personen die dit om allerlei redenen doet. Pensioen, belastingen, goedkopere huizen, economie en andere oorzaken dragen hiertoe bij zoals het avontuur, het weer, de files, ruimte, de vernieuwing, minder strakke regels en wetgeving, investeringskosten en lage kosten voor levensonderhoud. Onder de vertrekkende Nederlanders bevinden zich: starters, jong talent, werkzoekenden, ondernemers, twintigers, dertigers, veertigers en vijftigers. Meer dan 50der Nederlanders denkt regelmatig aan emigreren. Internationale mobiliteit is een feit.

De Emigratie beurs biedt informatie over emigratie in al haar vormen.

Voordat de grote stap wordt genomen komt de vraag, hoe nu verder? Er zijn nog al wat variabelen, iedere vertreksituatie is anders, iedere aankomstsituatie is dat ook en daarmee gepaard gaat een wirwar aan vragen over de taal, het cultuurverschil, gezondheid, financiën en juridische aspecten bijvoorbeeld. De emigratiebeurs biedt alle belangrijke informatie in a nutshell, dit levert de betrokkenen veel tijdwinst op in de voorbereidingsfase. Bovendien krijgt men persoonlijk antwoord op vragen. Emigratie 2006 is opgezet in een aantal segmenten m.b.t. werken, wonen, studeren, ondernemen en vestigen in het buitenland. Ruim 100 bedrijven geven voorlichting over meer dan 60 verschillende soorten van relevante dienstverlening. Men vindt er presentaties, landeninformatie, vertegenwoordigingen uit alle belangrijke emigratielanden en de internationale banenbank in samenwerking met EURES.

Informatie:

www.emigratiebeurs.nl of www.emigratiebeurs.be

De Home Boxx hal staat in Nieuwegein/Utrecht, centraal in Nederland en is gemakkelijk per auto of openbaar vervoer te bereiken. Gereduceerde toegangskaarten zijn vooraf te bestellen via de beurswebsite. Parkeren is gratis.

Note voor de redactie: PERSBIJEENKOMST

Op 1 maart a.s. vindt de emigratie persbijeenkomst plaats. U kunt deze bijwonen door een mail te zenden aan info@fairwayevents.nl u ontvangt dan het programma en de routebeschrijving. Onderwerpen zijn oa:


- Presentatie en toelichting van de nieuwe Emigratiecijfers - CBS


- European year of workers mobility - Europese Commissie


- Werken in Europa - Eures


- Werk en Eigen bedrijf in Australië, Canada, Nieuw Zeeland, Zuid Afrika of Europa


- Gateway to Sweden - werken en ondernemen in Zweden


- Trends in international assignments - Expertise in Labour Mobility