Ingezonden persbericht


AXA Art - Hoofdsponsor van TEFAF

Maastricht (10 t/m 19 maart 2006)

Een recordaantal exposanten

Voor het derde jaar op rij is AXA Art verheugd de hoofdsponsor te zijn van TEFAF, de wereldbefaamde beurs voor kunst en antiquiteiten. Met een nieuw design voor 2006 verwelkomt de beurs een recordaantal van 218 kunst- en antiekhandelaren. Geschat wordt dat zo'n 75.000 verzamelaars, handelaars, conservatoren en kunstliefhebbers elkaar weer zullen treffen op dit grootse evenement in het MECC Exhibition Centre van Maastricht. In 2004 toonde AXA Art in haar infostand aan de ingang van de beurs een werk van Giorgio de Chirico (1888-1978) dat zwaar beschadigd werd bij de afbraak van een naburig gebouw. En vorig jaar lieten wij u de desastreuze gevolgen van een huisbrand zien aan de hand van een schilderij van de kunstenaar Augustus John (1878-1961).

TEFAF Maastricht 2005

Photo Jens Bruchhaus

Kunst en schade veroorzaakt door water


Speeltafel van het begin van de 19de eeuw beschadigd door de orkaan Katrina.

Dit jaar stellen wij een 19de-eeuwse speeltafel tentoon, afkomstig uit een woning in New Orleans en beschadigd door de overstromingen veroorzaakt door de orkaan Katrina. De talrijke klimaatsveranderingen die worden vastgesteld door wetenschappers dreigen steeds frequenter dramatische orkanen te veroorzaken. Voor een verzamelaar, een museum of een galerie kan water eveneens een verwoestend effect hebben, wanneer het voortkomt uit een leidingbreuk, overvloedige regen, overstromingen of zelfs bij schimmel- of vochtproblemen. "The Thrill of Collecting"
Onze hoofdstand in het Business Pavilion heeft als thema "The Thrill of Collecting". Verschillende verzamelingen van onze verzekerden, afkomstig uit de landen waarin AXA Art actief is, zullen tentoongesteld worden. De diversiteit van deze bijzondere objecten heeft één gemeenschappelijk punt: een onverzadigbare zoektocht naar kwaliteit, zeldzaamheid en schoonheid. Ieder object heeft dan ook zijn eigen fascinerende geschiedenis. Een team van 50 kunstafgevaardigden, over de gehele wereld, allen kunsthistorici, adviseert en begeleidt verzekerde verzamelaars. De TEFAF in Maastricht, beschouwd als de belangrijkste kunst- en antiekbeurs ter wereld, werd dan ook vanzelfsprekend partner van AXA Art, de specialist in het verzekeren van kunst- en antiekobjecten. Indien u meer informatie wenst over de beurs of AXA Art, kunt u contact opnemen met Mathieu Brekelmans ( mathieu.brekelmans@axa-art.nl ) Voor meer info TEFAF: www.TEFAF.com
www.axa-art.nl

AXA Art Versicherung AG
Postbus 3269
4800 DG Breda


---- --