Rijksvoorlichtingsdienst
Het Koninklijk Huis


---

Prof.mr. Pieter van Vollenhoven tekent 10 maart 2006 contract leerstoel

Professor mr. Pieter van Vollenhoven en mr. Hein van Oorschot tekenen op vrijdag 10 maart het contract tussen het Fonds Slachtofferhulp en de Universiteit van Tilburg, dat de instelling van de Pieter van Vollenhoven-leerstoel mogelijk maakt.

De heer Van Vollenhoven is voorzitter van het Fonds Slachtofferhulp en de heer Van Oorschot is voorzitter van het College van Bestuur van de Universiteit van Tilburg.

De Pieter van Vollenhoven-leerstoel heeft als leeropdracht "Victimology, Human Security and Safety" . De leerstoel is ondergebracht bij het International Victimology Institute Tilburg (INTERVICT) en zal worden bekleed door Dr. J.J.M. (Jan) van Dijk. De heer van Dijk heeft vele wetenschappelijke publicaties op zijn naam staan in de criminologie en victimologie (slachtofferkunde).

De Universiteit van Tilburg heeft gekozen voor de naam van de leerstoel om daarmee de grote betekenis van professor mr. Pieter van Vollenhoven voor de slachtofferhulp in Nederland te onderstrepen.

Fonds Slachtofferhulp werft gelden bij bedrijven en particulieren om initiatieven te ondersteunen op het gebied van de hulpverlening aan slachtoffers. Het fonds ondersteunt de leerstoel vanwege het belang van goed onderzoek naar de juiste hulpverlening, de juridische positie van slachtoffers en vele andere verwante onderwerpen, voor huidige en toekomstige slachtoffers van een misdrijf, (verkeers)ongeval of ramp.

2 maart 2006

© RVD