Gemeente Gorssel

Themabijeenkomst Lokaal Sociaal beleid

Op vrijdag 10 maart 2006 organiseert de gemeente de themabijeenkomst Lokaal Sociaal Beleid (LSB). Deze bijeenkomst wordt gehouden in Hotel Café Restaurant De Roskam, Hoofdstraat 26 te Gorssel. De bijeenkomst begint om 13.00 uur.

Onderwerpen
Deze bijeenkomst is bedoeld voor professionele organisaties die gemeentebreed activiteiten uitvoeren. De volgende onderwerpen staan centraal in de verschillende workshops:

1. Lokaal Onderwijsbeleid en Jeugdbeleid

2. Cultuur

3. Recreatie en Toerisme

4. Welzijn Wonen en Zorg

Doel van de bijeenkomst
De noodzaak van de bezuinigingen is inmiddels uitgebreid besproken op vijf kernavonden binnen onze gemeente. Vertegenwoordigers van de kernen maakten van deze gelegenheid gebruik om te benadrukken welke voorzieningen van groot belang zijn voor hun kern. Er werd volop kritiek geleverd op de bezuinigingsoperatie maar er was ook grote bereidheid om mee te denken over mogelijke (alternatieve) bezuinigingen.
Na de kernen willen wij de vertegenwoordigers van de professionele organisaties in de gelegenheid stellen vanuit hun deskundigheidsgebied gemeentebreed een mening te geven over de voorgenomen bezuinigingen. Deze bijdragen nemen wij mee in onze keuzes en afwegingen rond de bezuinigingen en bij de verdere uitwerking van LSB.

Opgave van deelnemers
In verband met het karakter van de avond kan er maximaal één vertegenwoordiger per professionele organisatie actief deelnemen aan één van de workshops. Wij vragen uw organisatie uw deelname te bevestigen op het volgende emailadres : h.okx@lochem.nl. onder vermelding van themabijeenkomst LSB. Mevrouw Okx van de afdeling Welzijn & Onderwijs is op werkdagen tussen 9.00 uur en 12.30 uur, ook telefonisch bereikbaar op (0573) 29 93 48.

Opgave van toehoorders
Wij willen in de workshops de professionele organisaties alle ruimte bieden om onbelemmerd tot ideeënvorming en voorstellen te komen. Toehoorders zijn van harte welkom tijdens het algemene programma van de themabijeenkomst. Voor toehoorders is er een alternatief programma parallel aan de workshops. Wij vragen de komst van toehoorders via bovenstaand emailadres te bevestigen.