Fontys


Open middag bij Fontys PABO 's-Hertogenbosch
Fontys PABO 's-Hertogenbosch houdt op vrijdag 10 maart van 12.30 uur tot 15.00 uur een open middag aan de Frans Fransenstraat 15. Tijdens deze middag is informatie te verkrijgen over de opleiding Leraar Basisonderwijs. Fontys verzorgt in 's-Hertogenbosch opleidingen op het gebied van educatie, zowel in voltijd als in deeltijd.

Fontys PABO 's-Hertogenbosch is dit studiejaar gestart met competentiegericht opleiden. Hierbij staat het werkplekleren, ofwel het leren in de échte situatie centraal. Studenten kiezen zelf voor de manier waarop zij hun kennis of vaardigheden willen vergaren. De beoordeling blijft wel voor alle studenten gelijk en bestaat uit een voortgangstoets, een werkplekbeoordeling en een portfoliobeoordeling. Tijdens de open middag kunnen belangstellenden kennismaken met de nieuwe manier van opleiden.

De opleiding Leraar Basisonderwijs kan in 's-Hertogenbosch gevolgd worden in de voltijd-, deeltijd- en duaalvariant. Ook is er een traject voor zij-instromers. Tijdens de open middag geven docenten, studenten en medewerkers informatie over de verschillende vakgebieden, het werkplekleren op de basisschool, de competenties van de leerkracht basisonderwijs en de mogelijkheden om in het buitenland stage te lopen of te studeren.