Rechtbank 's-Gravenhage

Uitspraak in zaken Hofstadgroep op 10 maart 2006

PERSBERICHT - 's-Gravenhage, 6 maart 2006 - Op vrijdag 10 maart 2006 doet de rechtbank Rotterdam (nevenvestigingsplaats âs-Gravenhage) uitspraak in de zaken tegen 14 verdachten van de zogenoemde Hofstadgroep. De zitting van de rechtbank wordt gehouden in de extra beveiligde zittingszaal van de rechtbank Amsterdam, Zuidermolenweg 1 in Amsterdam-Osdorp. Het aantal plaatsen op de publieke tribune in deze zittingszaal is beperkt.

Aanvang zitting en toegangscontrole
De zitting begint om 9.30 uur. Pers en publiek dienen ruim voor dit tijdstip aanwezig te zijn in verband met de toegangscontrole. De toegangscontrole begint om 07.30 uur.

Compilatie uitspraken
De rechtbank zal een compilatie van de veertien vonnissen voorlezen. Dit zal enkele uren duren. De compilatie wordt gepubliceerd op www.rechtspraak.nl (site rechtbank âs-Gravenhage). Voor de pers zal na afloop van de zitting deze compilatie of een samenvatting ervan beschikbaar zijn.

Geen toestemming voor visuele beelden
De rechtbank geeft geen toestemming voor het maken van film- of videobeelden, fotoâs of tekeningen.

Poolregeling geluidsopnamen
Van de uitspraak kunnen geluidsopnamen worden gemaakt. Hiervoor geldt een poolregeling. De NOS verzorgt de pool.
Media die gebruik willen maken van de geluidsopnamen van de NOS kunnen contact opnemen met André Puijpe (tel. 035 â 677 11 24).

Persrechter
Er is een persrechter aanwezig om na afloop van de zitting de pers te woord te staan.

Accreditatie pers
In verband met de beperkte capaciteit van de publieke tribune worden de plaatsen aan de pers toegewezen door de rechtbank. De toewijzing van de plaatsen gebeurt als volgt:

* Met uitzondering van de accreditatie die op 8 februari jl. is ingetrokken, zijn de accreditaties die waren verleend voor de zitting op 2 februari jl. (pleidooi Mohammed B.) automatisch verlengd voor de zitting op 10 maart a.s. De betreffende journalisten hoeven zich niet opnieuw aan te melden en ontvangen geen bericht van toewijzing meer.


* Media die voor de zitting op vrijdag 10 maart a.s. een andere journalist willen aanmelden dan degene aan wie op 2 februari jl. een plaats was toegewezen, of zich voor het eerst willen accrediteren, dienen dit uiterlijk woensdag 8 maart om 12.00 uur, uitsluitend per e-mail, te doen bij de afdeling voorlichting van de rechtbank âs-Gravenhage, onder vermelding van medium en naam, geboortedatum, telefoonnummer en nummer perskaart van de journalist(voorlichtingrechtbank@sgrarr.drp.minjus.nl). Men krijgt bericht of een plaats is toegewezen.


* Aan geen van de media worden voor de zitting op vrijdag 10 maart a.s. meer plaatsen toegewezen dan voor de zitting op 2 februari jl.

Voor informatie over dit persbericht kunt u contact opnemen met de afdeling voorlichting van de rechtbank âs-Gravenhage, tel (070) 381 19 43 of (070) 381 17 32.


Bron: Rechtbank 's-Gravenhage Datum actualiteit: 6 maart 2006