Gemeente Tiel


Bewaakte rijwielstalling in Tielse binnenstad

Met ingang van vrijdag 10 maart 2006 kunnen inwoners en bezoekers van de binnenstad van Tiel hun fiets stallen in de bewaakte rijwielstalling aan de Oude Haven. Voor 20 cent staan de fietsen voortaan netjes en veilig gestald. Burgemeester De Vreeze en wethouder Matser-Wegdam openen de stalling om 10.00 uur.

De stalling is vanaf 10 maart geopend van een half uur voor winkelopening tot een half uur na winkelsluiting. Bij de stalling zijn rolstoelen te leen, zodat ook mensen met een lichamelijke beperking een bezoek kunnen brengen aan de Tielse binnenstad. Daarnaast is er een openbaar toilet en zijn toeristische folders af te halen. De bewaking van de stalling wordt verzorgd door medewerkers van Lander. Zij kunnen desgewenst ook kleine reparaties verrichten aan de gestalde fietsen.

Bekend maken van de stalling
Om mensen bekend te maken met de stalling verspreidt de gemeente stuurkaarten. Stadswachten hangen deze kaarten op vrijdag 10 maart aan geparkeerde fietsen in de binnenstad. Indien nodig wordt dit met enige regelmaat herhaald. Op zaterdag 11 maart maken acrobaten op éénwielers het winkelend publiek attent op de fietsenstalling door de stuurkaarten uit te delen. Dit gebeurt bij de verschillende entrees van de binnenstad. Daarnaast ontvangen ondernemers in de binnenstad de stuurkaarten met het verzoek deze uit te delen onder de bezoekers van hun zaak.

Tielse Methode
Het realiseren van de rijwielstalling en het ter beschikking stellen van rolstoelen waren twee voorstellen die enkele jaren geleden zijn ingediend voor de Tielse Methode. In de Tielse Methode heeft de gemeenteraad destijds ruim 4 miljoen euro gereserveerd uit de verkoop van het GGR-gasbedrijf om voorstellen vanuit de bevolking voor de verbetering van stad, dorpen en de (leef)omgeving te financieren. Het voorstel van de bewaakte rijwielstalling kreeg de meeste stemmen van de Tielse inwoners.

stuur naar een bekende stuur naar een bekende Laatst bijgewerkt: 06 maart 2006