Gemeente Tiel


Verkeershinder Teisterbantlaan en Nieuwe Tielseweg

De noodwegen langs de Teisterbantlaan zijn niet voldoende stevig gebleken voor het zware verkeer. Vrijdag 10 en zaterdag 11 maart 2006 gaat de aannemer de noodwegen herstellen waardoor er hinder voor het verkeer zal ontstaan.

Noodwegen
In de Teisterbantlaan komt een bergbezinkbassin. Hiervoor is de weg bij de rotonde met de Nieuwe Tielseweg opgebroken en zijn er tijdelijke noodwegen aangelegd. De noodwegen vertonen scheuren en moeten versterkt worden. Er liggen nu tijdelijk stalen platen om erger te voorkomen. Voor het versterken van de weg worden ook stalen platen gebruikt. Dit lijkt merkwaardig maar door de platen aan elkaar te lassen en er rubber matten onder te leggen ontstaat toch een goede oplossing.

Hinder
De noodwegen worden overdag hersteld. Dit levert hinder op voor het verkeer. Met verkeerslichten wordt het verkeer geregeld op de Teisterbantlaan en op de Nieuwe Tielseweg. De verkeerslichten staan voor de rotonde waardoor er op de Nieuwe Tielseweg ook vertraging ontstaat.
De bewoners kunnen hinder ondervinden van het gesleep met platen en het lassen. Door ook op zaterdag te werken wordt getracht de overlast zo min mogelijk te laten zijn.

Voortgang
De aannemer ligt een week achter op de planning vanwege het winterse weer. De verwachting is dat begin juli 2006 de situatie op de Teisterbantlaan weer normaal is.

Bekijk meer informatie over bergbezinkbassins.

stuur naar een bekende stuur naar een bekende Laatst bijgewerkt: 07 maart 2006