Saxion Hogescholen
BR>

wo 08 maart 2006

Saxion houdt open dag in Deventer

Op vrijdag 10 maart aanstaande organiseert Saxion Hogescholen in Deventer een open dag onder de noemer `Saxion Open'. Tijdens de open dag, van 13.00 uur tot 17.00 uur, kunnen bezoekers terecht voor informatie over alle opleidingen van Saxion. Docenten en studenten zijn aanwezig om informatie te verstrekken over het brede en veelzijdige pakket aan `bekende en minder bekende' studies, dat de hogeschool biedt.

Op de algemene informatiemarkt wordt er informatie gegeven over de aansluiting van voortgezet op hoger onderwijs, studiebelasting, kamers huren in Deventer en de financiële kant van studeren. Twijfelaars kunnen vrijdag een interessetest doen. Leerlingen die voor hun profielkeuze staan worden geholpen met een profielkeuzetest. Op deze infomarkt zijn ook de opleidingen aanwezig die in Enschede en Apeldoorn gegeven worden.

Deze open dag is dé gelegenheid voor aankomende studenten om zich bijtijds te oriënteren op hun toekomst als student. In Enschede presenteert Saxion zich op vrijdag 17 maart aanstaande en in Apeldoorn op vrijdag 24 maart aanstaande.

Nieuw bij Saxion Hogescholen: Studieroute Recht (Deventer èn Enschede) Tijdens de open dag is het ook mogelijk om informatie te krijgen over de plannen van Saxion om het aanbod op het gebied van juridisch onderwijs te vergroten. De vraag naar juridisch opgeleide hbo'ers neemt toe. De Studieroute Recht binnen de opleidingen Bestuurskunde/Overheidsmanagement, Management Economie en Recht en Sociaal Juridische Dienstverlening biedt de aspirant-student die in de juridische wereld aan de slag wil, een uitstekende mogelijkheid. Uniek aan de Studieroute Recht is dat de student niet alleen in aanraking komt met het Nederlands recht; het internationale recht is tevens in het studieprogramma opgenomen. Daarbij krijgt de student ook te maken met juridische thema's die in de Euregio spelen.

Locaties
Alle opleidingen van de hogeschool geven hun voorlichting aan de Handelskade 75 in Deventer, met uitzondering van het Hoger Hotelonderwijs. De open dag voor het Hotelonderwijs vindt plaats op vrijdag 24 maart aanstaande in het eigen pand aan de Kerklaan 21 in Apeldoorn.


------------------------------------------ EINDE PERSBERICHT
------------------------------------------