Gemeente Heusden


Horecabeleid gemeente Heusden
Op 21 februari 2006 hebben het college en de burgemeester van Heusden, ieder voor zover het de eigen bevoegdheid betreft, besloten het horecabeleid van de gemeente Heusden vast te stellen.

Inhoud
Het horecabeleid is als volgt opgebouwd. Na het eerste, algemene hoofdstuk bevat hoofdstuk twee een visie op de gewenste ontwikkeling van horecafuncties. In het derde hoofdstuk is het uitvoeringsbeleid met betrekking tot exploitatievergunningen, sluitingstijden, terrassen, paracommercie, drank- en horecawet, festiviteiten, gebruiksvergunningen en speelautomaten opgenomen. In het vierde hoofdstuk wordt ingegaan op andere beleidsvelden, die raakvlakken hebben met het horecabeleid. De beleidsuitgangspunten worden per thema samengevat weergegeven.

Gevolgde inspraakprocedure
Bij de totstandkoming van het horecabeleid is gelet op de vele, daarbij betrokken belangen, een aantal inspraakmomenten ingebouwd. In de periode van 10 november tot 22 december 2005 heeft het ontwerpbeleid formeel ter inzage gelegen voor inspraak. Binnen deze inspraaktermijn zijn zes zienswijzen ontvangen. De zienswijzen zijn betrokken bij de definitieve besluitvorming. Soms hebben reacties geleid tot een aanvulling of verduidelijking van de tekst en op een aantal onderdelen wijkt het definitieve beleid af van het ontwerpbesluit.

Inwerkingtreding
Het horecabeleid treedt met ingang van 10 maart 2006 in werking. Tegen de vaststelling van het beleid staat geen bezwaar en beroep open. Over een jaar wordt het beleid geëvalueerd.

Informatie
Het horecabeleid ligt kosteloos ter inzage in het gemeentehuis van Vlijmen. Degenen, die een zienswijze op het ontwerpbeleid hebben ingediend, ontvangen persoonlijk bericht over de vaststelling van het beleid. Het horecabeleid staat tevens op de website van de gemeente Heusden (onderaan dit artikel).

Het is daarnaast mogelijk tegen kostprijs een afschrift van het besluit te ontvangen. Als u hierover vragen heeft, kunt u contact opnemen met de gemeente Heusden, telefoonnummer (073) 513 17 89. Horecabeleid