Nederlandse Moslim Omroep

PERSBERICHT, 10 MAART 2006

-----------------------------------

WATNOU..?! VRIJDAG 10 MAART TUSSEN 16.00 EN 17.00 OP 747 AM Vrouwen verbeteren de wereld

Vrijdag 10 maart is er een weer een nieuwe aflevering van WATNOU..?!, het jongerenprogramma van de NMO. De presentatie is in handen van Rinse de Valk en Raja Felgata.

WATNOU..?! staat in het teken van Wereldvrouwendag met speciale aandacht voor vrouwen die werken aan een betere wereld:

Khadija van Stichting Spiegelbeeld vertelt waarom zij zich inzet voor moslima's die nergens terecht kunnen met hun problemen. Het Spiegelbeeld is een huiskamer voor Marokkaanse meisjes in Amsterdam-Oost. Zij kunnen terecht met problemen zoals seksueel misbruik, gedwongen huwelijken, eetstoornissen, weglopen en abortus. Waar de reguliere hulpverlening tekort schiet, biedt Spiegelbeeld de meisjes een veilig thuis, probeert ze de schaamtecultuur te doorbreken en bemiddelt ze tussen ouders en kinderen.

Anne en Marieke Heinsbroek, twee Utrechtse zusjes achter het initiatief Soda Producties. Ze fotograferen hun wijk Kanaleneiland. Ze lezen 's avonds voor het slapen gaan voor aan Turkse en Marokkaanse kinderen die thuis amper Nederlands spreken om hen zo te laten wennen aan de Nederlandse taal. Ze smeden zelfs plannen voor een reisbureau dat studenten een gratis reis naar Turkije en Marokko aanbiedt in ruil voor een goed gesprek. Yamina is maatschappelijk jongerenwerkster in De Baarsjes. In WATNOU..?! een portret van haar activiteiten waarin ze moslimmeisjes helpt een weg te vinden in het gevoelige evenwicht tussen hun cultuur en de maatschappij.

De lange Marokkaanse stand-up woman Soundos verzorgt de column van de week en discussieert natuurlijk mee over de verbetering van de positie van de Mocro chick. En er is live muziek van Miss Dee, slechts 20 jaren jong, maar nu al één van de coolste female mc's van het land.

WATNOU..?!
Iedere vrijdag tussen 16.00 en 17.00 WATNOU..?!- een levendig live-programma vol energie, discussie, muziek en cultuur.

WATNOU..?! behandelt onderwerpen die moslimjongeren bezig houden. WATNOU..?! biedt jongeren een uniek platform om hun meningen en gevoelens te uiten. Live vanuit Studio AKN in Hilversum. Brutaal, snel, actueel & pittig. WATNOU..?!