Llink


Rotterdam, 9 maart 2006

PERSBERICHT

De comeback van de bloemkool in McDonald's Kitchen

Jarenlang was de bloemkool de meest gegeten groente van Nederland. En terecht, vindt topkok Andy McDonald. In de tweede aflevering van McDonald's Kitchen zet Andy de tent in Wageningen. Hij probeert zes studenten te inspireren lekkere vegetarische maaltijden te maken, want hun enige vegetarische huisgenoot Seline mist nogal wat creativiteit tijdens het gezamenlijke 'huiseten'. Andy heeft de oplossing. Bloemkoolcurry is goedkoop, makkelijk en - niet onbelangrijk voor studenten - lekker met een biertje erbij. McDonald's Kitchen is vrijdag 10 maart om 19.45 te zien bij LLiNK op Nederland 3.

Verder gaat Bas Westerweel op bezoek bij kruidengek Inez Geenen. Er is voor een kruid geen mooiere plek om 'geboren' te worden, dan in haar prachtige tuin bij kasteel Beaxem in Limburg. Inez neemt Bas mee op een zoektocht naar de eerste kruiden van 2006. Wie had gedacht dat die kleine grasspriet nu al zó naar knoflook zou smaken? En zie je dat onkruid tussen die stoeptegel? Dat is dus héérlijk in de salade.

In 'McDonald's Kitchen' verrast onze kok Andy McDonald de Nederlander met een nieuwe manier van koken, namelijk lekker, gezond en zonder vlees of vis. Samen met presentator Bas Westerweel trekt hij acht afleveringen lang met zijn mobiele keuken het land in. Hij laat zien dat je met de meest simpele ingrediënten eindeloos kunt variëren en hele andere gerechten kunt maken. Passie voor eten en genieten staat voorop in 'Mc Donalds kitchen', maar er is ook aandacht voor tips, informatie over producten en alles wat je wilde weten over lekker en gezond eten zonder vlees of vis.

McDonald's Kitchen is iedere vrijdag om 19.45 uur te zien bij LLiNK op Nederland 3. Met haar programma's wil LLiNK kijkers en luisteraars inspireren een bijdrage te leveren aan een vrije, eerlijke en duurzame wereld. LLiNK zendt uit op Nederland 3, Radio 1, 3FM, 747AM en www.LLiNK.nl.

EINDE PERSBERICHT

---------------------------------------

Voor meer informatie (en beeldmateriaal met een hogere resolutie): Yvonne Gispen / Jurre Swinkels
010-2882281
yvonne@llink.nl / jurre@llink.nl