Stadsdeel Amsterdam-Noord

Start verbouwing nieuw onderkomen MTV

Vrijdag 10 maart verrichten Marco de Ruiter van MTV Networks en stadsdeelvoorzitter Rob Post de aftrap voor de verbouwing van de Timmerwerkplaats in Amsterdam-Noord. MTV Networks zal zich hier begin 2007 vestigen.

Steeds meer mediagerelateerde bedrijven vestigen zich op de Noordelijke IJ-oever aan het NDSM-terrein. Het industriële karakter van de oude fabriekshallen, de bereikbaarheid, de ruimte, de parkeermogelijkheden en de aanwezige creatieve sector maakt dit een aantrekkelijk gebied voor deze bedrijfstak.

De oude gebouwen van de Amsterdamse scheepswerf krijgen een nieuwe functie. Op het oostelijk deel van de NDSM-werf zit de grootste culturele broedplaats van Amsterdam. Stichting Kinetisch Noord ontwikkelt in een voormalige scheepsbouwhal 20.000 m2 culturele broedplaats en voorzieningen voor theater, podiumkunsten, een skatepark en andere publieksevenementen. IdtV vestigt zich medio 2007 op het te bebouwen Kraanspoor. MTV Networks neemt zijn intrek in de voormalige timmerwerkplaats.

MTV Networks Benelux

MTV Networks Benelux is marktleider op het gebied van muziek- en jongeren televisie in Nederland en Vlaanderen. Dagelijks ontvangen zo'n 7 miljoen huishoudens in Nederland en 2,3 miljoen huishoudens in Vlaanderen de zenders MTV, TMF en Nickelodeon. Op dit moment maken in Vlaanderen MTV, TMF en Nickelodeon deel uit van deze Benelux-divisie. In Nederland behoort ook The Box tot het pakket. Daarnaast is MTV Networks Benelux actief met de digitale zenders TMF PURE, TMF NL, TMF PARTY en Nick Jr.