Persberichten 10/03 ochtend

Bureau Communicatie, 10-03-2006

Katwijk Diefstal parfums De politie heeft donderdagavond 9 maart twee Rotterdammers van 30 en 33 jaar aangehouden op verdenking van diefstal van parfums uit een parfumerie aan de Noordzeepassage. Een passant zag de mannen bij de winkel zag staan en vermoedde dat zij aan het stelen waren. De passant sprak surveillerende agenten aan waarna zij de mannen in de winkel hebben gecontroleerd. In hun kleding werden drie parfums aangetroffen. Deze bleken inderdaad afkomstig te zijn uit de parfumerie.

Sassenheim Aanhouding na bedreiging De politie heeft donderdagavond 9 maart een 44-jarige man uit Leiden aangehouden na bedreiging. Agenten waren op de Hoofdstraat bezig met het uitschrijven van een bekeuring voor foutief parkeren toen de Leidenaar naar één van de agenten keek en dreigde hem te slaan als hij niet in zijn auto stapte. De Leidenaar werd hierop aangehouden.

Leiden Verdachte van winkeldiefstal aangehouden De politie heeft donderdag 9 maart een 37-jarige man uit Den Haag aangehouden op verdenking van winkeldiefstal. De eigenaar van een kadoshop zag de man uit zijn winkel lopen en pakte hem vast. De eigenaar verdacht de man al van eerdere diefstallen in zijn winkel deze week en wilde de man aanspreken. Op het moment dat hij de Hagenaar vastpakte vielen er meerder spullen uit de kleding van de verdachte. Een van de goederen bleek afkomstig te zijn uit de winkel.

Bodegraven Verdachten van diefstal aangehouden De politie heeft in de nacht van donderdag 9 op vrijdag 10 maart twee Gouwenaren van 34 jaar aangehouden op verdenking van diefstal van diverse goederen. De politie kreeg een melding dat rond middernacht twee personen met een fiets en diverse spullen over de Goudseweg liepen. De melder vond dit verdacht en belde de politie. Eerder die nacht had de politie een melding van diefstal van twee fietsen uit een schuur aan de Cortenhoeve binnengekregen. Een fiets was korte tijd later door de eigenaar teruggevonden bij de flat aan het Henegouwerhof. Een fiets, een rieten mand, blikjes bier en een fles wijn waren nog steeds weg. Bij de verdachten werd een groot aantal van deze goederen, een aantal autoradios en gereedschap aangetroffen.

Bergambacht Ernstig ongeval op N210, getuigenoproep Vrijdagochtend 10 maart, even voor half zeven, heeft er een aanrijding plaatsgevonden op de provincialeweg N210 tussen Schoonhoven en Bergambacht. Een trekker met oplegger en een personenauto waren bij de aanrijding betrokken. De personenauto reed in de richting van Schoonhoven en reed de trekker met oplegger tegemoet. De twee voertuigen passeren elkaar met de voorkant en vervolgens hoort de vrachtautochaffeur een klap. De personenauto blijkt tegen de oplegger opgereden te zijn. De vrachtautochauffeur, een 35-jarige man uit Delft, remt direct af en merkt dat de automobilist in de personenauto bekneld zit, maar wel aanspreekbaar is. Vanwege de ravage zet de politie de weg aan beide kanten af. De brandweer bevrijdt onder toezicht van het ambulancepersoneel de man uit de auto. De automobilist, een 24-jarige man uit Langerak, wordt direct overgebracht naar het Groene Hart Ziekenhuis. De verkeersdienst van Politie Hollands Midden stelt een onderzoek in naar de oorzaak van de aanrijding. Omdat zowel de automobilist als de vrachtautochaffeur niet weten wat er gebeurd is vraagt de politie getuigen zich te melden. Dit kan via het algemene telefoonnummer 0900-8844 waar u kunt vragen naar bureau Schoonhoven.

Gouda Gewonde droeg geen gordel Een 35-jarige man uit Voorburg is gewond geraakt nadat hij in een ongeluk verwikkeld was. Hij zat als passagier in een auto waarvan de bestuurder een 30-jarige man uit Voorburg was. Hij en de bestuurder droegen ten tijde van het ongeluk allebei geen gordel. Het ongeluk ontstond op donderdag 9 maart, omstreeks 20.30 uur op de Fluwelensingel. Bij het groene verkeerslicht reden de Voorburgers rechtdoor. Een tegemoetkomende auto sloeg echter linksaf de Burgemeester Martenssingel in en gaf geen voorrang aan de Voorburgers. Het kwam tot een aanrijding waarbij ook de Gouwenaar gewond raakte.

Stolwijk Politie onderzoekt mishandeling De politie kreeg op donderdag 9 maart, omstreeks 21.40 uur, de melding dat er een man gewond was geraakt op de Beijerscheweg. De man, een 47-jarige uit Waddinxveen, was geslagen met een ijzeren staaf en was onderweg naar het ziekenhuis. De agenten zijn direct naar het ziekenhuis en naar de Beijerscheweg gereden om de melding na te lopen. Uit de verklaringen van de betrokkenen, een man en een vrouw die op dat moment in een woning aan de Beijerscheweg verbleven, bleek dat er problemen waren in de relationele sfeer. Omdat de oorzaak van de mishandeling niet duidelijk is geworden zet de politie vandaag het onderzoek voort.

Stolwijk Controle op 15-tonswegen De politie heeft op woensdagmiddag 8 maart op de Benedenkerkseweg in Stolwijk een 49-jarige vrachtautochauffeur gecontroleerd op de zwaarte van zijn combinatie. Op de Benedenkerkseweg mag niet meer dan 15 ton kg vervoerd worden. De combinatie werd gewogen waaruit bleek dat de combinatie ruim 25 ton kg woog. De politie maakt proces-verbaal op.

--- einde berichten ---