Politie Haaglanden

persberichten 10 maart

Den Haag, 10-03-2006

Vier aanhoudingen na overval

Den Haag Bij een gewapende overval op een bedrijfspand in de Spaarnestraat op donderdag 9 maart om 21:45 uur werden in totaal vier verdachten aangehouden. De politie kreeg lucht van de overval dankzij een smsje van een van de aanwezige in het pad. Deze smste zijn vriend die direct de politie belde. Er werd direct groot alarm geslagen en het pand en omgeving werd afgezet. In totaal werden er vier personen aangehouden (3 mannen en een vrouw, leeftijd 18-30 jaar en afkomstig omgeving Rotterdam). De twee aangevers (22-jarige Hagenaars) raakte niet gewond. Bij de aanhouding werd bij een van de verdachten een vuurwapen aangetroffen. Het arrestatieteam werd tevens ingezet maar die inzet leidde niet tot nog meer aanhoudingen of vondst van meerdere vuurwapens. In verband met het onderzoek werd de omgeving van het Spaarneplein enige tijd voor al het publiek afgezet. Alle verdachten zitten nog vast en zullen vandaag nader worden gehoord.

Bomen als protest geplant

Den Haag Op vrijdag 10 maart om 01:00 uur werd er in het trottoir van de Javastraat illegaal een boom geplant. Politieagenten troffen in de Javastraat midden in het trottoir een vers geplante boom aan. Nader onderzoek leverde in de wijk meerder vers geplante bomen op. In totaal werden er 12 geplante bomen aangetroffen. Een 27-jarige Amsterdammer werd op het Nassauplein op heterdaad betrapt en aangehouden. De man vervoerd in zijn auto nog zes bomen die hij kennelijk wilde planten. Als reden voor zijn actie gaf de man aan dat hij handelde namens een actiegroep die zich zorgen maakte over de illegale houtkap in de wereld. Als compensatie voor deze illegale kap plantte hij diverse bomen in de wijk.

Drie arrestanten na vechtpartij

Den Haag Bij een vechtpartij op de Laan voor een horecagelegenheid op vrijdag 10 maart werden drie personen (23-, 25 en 27 jaar) aangehouden. Politieagenten kwamen na een melding van overlast poolshoogte nemen en troffen op straat een groepje vechtende mensen aan. Nadat de vechtenden mensen uit elkaar werden gehaald werden de drie aangehouden. Een reden voor het tumult is niet bekend geworden.

Fietser (46) gewond na aanrijding met shovel

Den Haag Een 46-jarige fietster uit Den Haag is op donderdag 9 maart om 09:00 uur bij een aanrijding op de Prinsegracht gewond geraakt. De man werd door een 38-jarige bestuurder van een shovel uit Oud-Alblas abusievelijk geraakt met de giek van de shovel. De man werd geraakt aan zijn schouder en kwam daarbij ten val. Hij werd met een gebroken sleutelbeen vervoerd naar een ziekenhuis.

In de cel na hoge nood

Den Haag Op vrijdag 10 maart om 02:00 uur zagen politieagenten dat een 22-jarige Hagenaar tegen een gevel van een pand aan het Spui stond te urineren. Hij werd op zijn gedrag aangesproken en kreeg een bekeuring. De man was het daar niet mee eens en weigerde mee te werken aan zijn staande houding. Een 24-jarige Hagenaar achtte het noodzakelijk om zich ermee te bemoeien en belette de agenten in hun werkzaamheden. Op vordering weigerde hij te vertrekken. Uiteindelijk werden beiden mannen aangehouden. Beiden werden daarbij gepepperd waarna zij zich gewonnen gaven. Beiden mannen werden voor nader verhoor ingesloten.

Hennepkwekerij ontmantelt na verkeerscontrole

Den Haag Bij een verkeerscontrole op donderdag 9 maart om 08:45 uur werd op de Loosduinsekade drie verdachten (28, 33 en 35 jaar) aangehouden. Politieagenten waren op weg naar een aanrijding en werden onderweg aangesproken door een voorbijganger die de agenten opmerkzaam maakte dat er verderop hennepplanten werden overgeladen in een bestelauto. Een andere surveillance eenheid ging naar de aanrijding en de agenten gingen op de lucht af en konden bij het voertuig de drie verdachten aanhouden. In de bestelauto troffen zij 23 vuilniszakken met hennepplanten en 12 kartonnen dozen met reeds verpakte henneptoppen. Verder onderzoek leverde in een pand aan de Loosduinsekade een hennepkwekerij op. Deze werd ontmanteld. In totaal werden 1184 stekjes en 1238 hennepplanten aangetroffen en inmiddels vernietigd.

Tanken zonder te betalen

Den Haag Op donderdag 9 maart om 20:00 uur werd op het Kaapseplein een 22-jarige Hagenaar aangehouden. De man tankte en reed zonder te betalen weg. De pomphouder trachtte dit te beletten en sloeg de achterruit van de auto in. Politieagenten troffen korte tijd later in de omgeving een personenauto met een ingeslagen achterruit aan. In de auto zat de 22-jarige verdachte die direct werd aangehouden.

Gewonden bij aanrijdingen

Den Haag - Bij een aanrijding op de Haringkade werd op 9 maart omstreeks 22.20 uur een 18-jarige fietser uit Den Haag aangereden door een 50-jarige automobilist. De auto schampte de fiets met de rechter voorzijde waardoor de vrouw viel. Het slachtoffer moest met armletsel worden vervoerd naar het ziekenhuis.

Snelheidsduivels op de bon

Den Haag - Tijdens een snelheidscontrole op de Benoordenhoutseweg op 9 maart tussen 16.00 en 17.30 uur controleerden agenten 240 passanten. Drie automobilisten kregen een bon wegens het overschrijden van de maximaal toegestane snelheid van 50 kilometer per uur. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 102 kilometer.

Dronken automobilisten aangehouden

Den Haag - Een 26-jarige automobilist uit Rotterdam is donderdagochtend om 5.09 uur aangehouden op de Pioenweg. De bestuurder rook naar alcohol en blies maar liefst 690 Ugl.

Op de Fahrenheitstraat werd die morgen op ongeveer hetzelfde tijdstip een 43-jarige Hagenaar tijdens een controle aangehouden wegens rijden onder invloed. Hij blies 730 Ugl.

Hennepkwekerijen ontmanteld

Den Haag - Op donderdag 9 maart om 11.50 uur heeft de politie in een woning op de Hildebrandstraat een hennepkwekerij van 266 planten ontmanteld. Alle planten en apparatuur zijn in beslaggenomen. Twee bewoners van het pand zijn aangehouden.

Den Haag - Naar aanleiding van een melding van inbraak heeft de politie op donderdag 9 maart om 13.30 uur in een woning op de Troelstrakade de restanten van een hennepkwekerij aangetroffen. In de kamer stonden 106 plantenbakken, waarvan de hennepplanten reeds geoogst waren, en bleek dat de stroom illegaal werd afgetapt. Het materiaal is in beslaggenomen ter vernietiging. De politie stelt een nader onderzoek in.

Aanhouding na belediging Den Haag - Op donderdag 9 maart om 14.15 uur is op de Laan van Hoornwijck een 21-jarige man uit Leiden aangehouden voor het beledigen van agenten. De man viel de agenten op door zijn rijgedrag op. Hierop wilden de agenten hem staande houden, echter de man negeerde het stopteken van de agenten en stak hierbij zijn middelvinger op. Toen de agenten de man uiteindelijk konden stoppen bleek hij te rijden zonder bromfietscertificaat en kon hij geen identiteitsbewijs tonen. Voor deze feiten, het rijden op de rijbaan en het beledigen van agenten heeft de bestuurder een boete ontvangen. Politie zoekt getuigen mishandeling

Poeldijk Op donderdag 9 maart om 17.00 uur is in de Beatrixstraat een 65-jarige man uit Poeldijk in zijn woning ernstig mishandeld. De aanleiding ligt vermoedelijk in een verkeerssituatie eerder op de dag. Het slachtoffer werd op de stoep (straat nog onbekend) aangereden door een vrouw op de fiets waardoor een woordenwisseling is ontstaan. Later stond de vrouw samen met een jongeman en een jonge vrouw voor de deur van het slachtoffer, zij drongen de woning binnen en richtte vernielingen aan. Hierbij werd het slachtoffer mishandeld. Het slachtoffer is vervoerd naar het ziekenhuis.

De politie verzoekt getuigen zicht te melden bij het politiebureau in Naaldwijk of telefonisch 0900 88 44.

Dronken scooterrijder

De Lier Op vrijdag 10 maart om 01.00 uur zagen surveillerende agenten op de Leehove een scooterrijder zwalkend over de weg rijden. Bij controle bleek de 37-jarige bestuurder onder invloed van alcohol. Op het bureau blies hij 770 ug/l. De verdachte heeft een proces-verbaal en een rijverbod gekregen.

Beledigen agenten, bekeuring

Naaldwijk Op vrijdag 10 maart om 05.30 uur is een 23-jarige vrouw uit Naaldwijk aangehouden voor het beledigen van politieagenten. De verdachte werd samen met een andere persoon bekeurd wegens het niet voeren van een deugdelijke fietsverlichting. De verdachte vond het nodig hiervoor de agenten te beledigen en kreeg vervolgens nog een bekeuring.

Auto tegen fietster

Zoetermeer Een 16-jarig meisje uit Zoetermeer is donderdag 9 maart om 9.00 uur gewond geraakt bij een aanrijding op de Weteringdreef. Het meisje stak met haar fiets de Weteringdreef over toen ze werd aangereden door een 35-jarige automobilist uit Zoetermeer. Met pijn in de nek en been werd zij overgebracht naar het ziekenhuis. Daar werd een hersenschudding geconstateerd.

Fietser tegen auto

Zoetermeer Bij het oversteken van de Edisonstraat is donderdag 9 maart om 17.00 uur een 19-jarige fietser uit Zoetermeer gewond geraakt bij een aanrijding. De fietser verleende geen voorrang aan een auto. De jongeman werd met pijn aan knie en been overgebracht naar het ziekenhuis.

Auto tegen paal

Zoetermeer De politie trof vrijdag 10 maart om 2.00 uur op de rotonde van de Planbaan en Schamhartplan een auto aan, die tegen een lantaarnpaal was gereden. De bestuurder zat nog in het voertuig. De man was ongedeerd, maar vermoedelijk onder invloed van alcohol. Hij schold de politie uit en weigerde mee te werken aan een blaastest. De man werd daarop ingesloten. De politie stelt een onderzoek in naar de identiteit van de onbekende bestuurder.